Tekniker undervattensteknik/tele till FMTIS

Om tjänsten


Försvarsmaktens telekommunikations – och informationssystemförband finns på många orter över hela landet och arbetar bland annat med drift och underhåll av IT-, radar- och telekommunikations-system inom försvarsmakten. På avdelningen i Göteborg genomförs även underhåll av medicinteknisk- och undervattensteknisk materiel. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Självständigt utföra tillsyn och reparation av undervattensvapen, handeldvapen och sensorer samt installation och reparationer av, främst tråd och fiberbundna, kommunikationssystem. Arbetet utförs mestadels på verkstad men även hos kund i Försvarsmaktens övriga lokaler och anläggningar vilket kan vara förenat med resor. I anställningen ingår att delta i systemstödsresor till utlandet. Jourtjänstgöring och arbetsuppgifter på hög höjd kan förekomma.

Kvalifikationer
•Gymnasial utbildning inom området el, tele och/eller mekanik, eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas som likvärdig.
•B-körkort.
•God fysik.

Meriterande
•Eftergymnasial utbildning inom teleområdet och/eller erfarenhet av arbete med underhåll på el/teleteknisk alternativ elektromekanisk materiel.
•Certifikat för höghöjdsarbeten.
•Yrkeserfarenhet inom området.
•Kännedom om försvarets materiel avseende undervattensvapen.
•Kännedom/kunskap IFTEX.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarskännande, noggrann och praktiskt lagd. Du behöver kunna ta initiativ och ha ett gott omdöme. Som person är du utåtriktad, positiv har en god samarbetsförmåga, samt kunna arbeta både i grupp och självständigt. Det är även viktigt med en god servicekänsla. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Övrigt
Befattningen är civil.
Anställningsformen är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort är Skredsvik.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Fredrik Frisk, 0709-24 99 62 eller sektionschef Tommy Hamberg 031-69 24 22

Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan. Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.  

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 februari 2017
  • Plats: Uddevalla, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-05
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan