11. Militärpolisbataljonen (11.MP-Bat) söker 3 st militärpolishundförare(GSS K ) till hundgrupp

Om tjänsten

11. MP-Bat är ett insatsförband vars huvuduppgift är att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten.Därutöver understödjer bataljonen andra förband vid genomförande av operationer.Detta genom ex brottsutredningar,hantering av frihetsberövade personer, trafiktjänst, personskydd samt kriminal-underrättelsetjänst.

Tjänsten som militärpolishundförare Som MP-hundförare kommer du tillhöra 114 och/eller 115. MP-Komps hundgrupper och tilldelas en tjänstehund. Du ansvarar för hunden både på arbetstid och i på din fritid. Efter genomförd hundförarutbildning och godkänt behörighetsprov som hundförare kommer du att verka du som MP-hundförare.Kompanierna har både patrullhundar och preparatsökande hundar inom sina hundgrupper.

Huvudsakliga arbetsuppgifter Din huvudsakliga arbetsuppgift är att, med din förmåga som hundförare, bistå övriga funktioner vid 114 och/eller 115. MP-Komps under insatser och övningar.Du kommer även lägga mycket tid på att vidmakthålla och vidareutveckla din tjänstehunds förmåga och din fortsatta utveckling som hundförare.Tjänstehund kräver mycket tid och engagemang vilket kräver att du har ett genuint intresse för att arbeta, träna och leva med din hund.Tjänsten bedrivs måndag till fredag, primärt på Livgardets område i Kungsängen. Helgtjänstgöring samt övningsperioder förekommer. Arbetet är i perioder extra belastande vilket innebär att du som söker ska ha en hög stresstålighet.

Urvals och Antagningsförfarande Om du går vidare i urvalet kallas du individuellt till tester där vi kommer pröva dina teoretiska och praktiska förmågor, din fysiska status samt genomföra en anställningsintervju.Efter sammanvägning av resultat och utfall av testerna kommer tre sökande att erbjudas provanställning i högst sex (6) månader. Därefter tas beslut om fortsatt anställning som GSS/K. Om du redan är anställd av FM (> 6 mån) så kan du anställas direkt till hundgruppen. Planerat anställningsdatum/tillträdande befattning är under våren 2017 april/maj.

Under våren 2017 kommer du som blir antagen till tjänsten erhålla kompletterande militära utbildning samt arbeta bredvid utbildade MP-hundförare i övade och skarpa situationer. Hösten 2017 tilldelas du din tjänstehund och genomför hundförarutbildning.

Krav Svenskt medborgarskap ,Fullgjord värnplikt eller GMU och Ej allergi mot hund

Önskvärda kvalifikationer/Meriterande
B-körkort   
God fysisk förmåga
Kan ansvara för tjänstehund under semester och övrig ledig tid
Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten; Nationell och/ eller internationell
Genomförd hundförarutbildning och/eller tidigare arbete med tjänstehund
Militärt förarbevis för Sprinter, GW, personbil
Utbildning i AK5C, Pistol 88, KSP 90 samt KSP 58
Utbildad Militärpolis

God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Personliga egenskaper

Du har stor personlig mognad, stark personlig integritet och god förmåga att skapa och upprätthålla relationer

Du är självständig, ansvarskännande och strukturerad

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Bifogas till ansökan

CV ,Personligt brev med nytaget fotografi på dig själv ,Kopia på gymnasiebetyg,Kopia på värnpliktsbetyg eller GMU-betyg, Andra betyg och intyg på meriterande utbildningar eller kompetenser,Tidigare militära utbildningar och förarbevis

Referenser (namn, kontaktuppgifter)till tidigare chefer(motsv) samt Namn och telefonnummer till din nuvarande chef

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Oskar Rang Lindén Hundförare 115Mp-komp

Tfn : 073-422 27 87 oskar.rang-linden@mil.se

Fackliga representanter vid Livgardet nås via Försvarsmaktens växel 08-584 540 00
OFR-O: Johan Hamlin
SACO: Susanne Abele
OFR-S: Björn Örtby
SEKO: Claes Hallin

Sista ansökningsdag: 2017-03-12

Välkommen med din ansökan!

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 februari 2017
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-14
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan