Stabsassistet vid 611.verkanskompaniet

Om tjänsten

Stabsassistent

Tjänsten:

Som stabsassistent är tjänsten tvådelad, du är både soldat och förare på något av plutonens fordon och samtidigt är du "spindeln i nätet", där du arbetar med att underlätta för högre chefs ledning av förbandet såväl på kasern som i fält.
Ditt arbete syftar till att stödja chefer på flera nivåer med allt ifrån ledningssystem till att kontinuerligt avrapportera aktuell lägesbild som kan ligga till grund för nya beslut. I rollen som stabsassistent krävs flexibilitet och god förmåga att organisera eget arbete. I ditt arbete kommer du handha tekniskt avancerad materiel.

För att lyckas som stabsassistent krävs det att du har ett gott omdöme, har god samarbetsförmåga och en drivkraft att lösa tilldelade uppgifter så väl enskilt som i grupp. Du kommer att behöva handha tekniskt avancerade system vilket innebär att en visst tekniskt intresse kan behövas. Du behöver för att trivas, värdera båda delarna av tjänsten likvärdigt, både den i fält och det administrativa stödet du utgör mot högre chef, då tjänsten har tyngdpunkter i båda.

Vi söker dig som är en driftig, uppgiftssökande lagspelare som med gott omdäme gärna tar dig an nya utmaningar.

 • Svensk medborgare
 • Godkända gymnasiala betyg i Svenska A, Engelska A, Matematik A, Samhällskunskap A
 • Genomfört Svensk värnplikt eller GMU med godkända resultat
 • God fysisk förmåga
 • Fullgott Färgseende samt inga ögonsjukdomar som kräver kontinuerlig medicinering
 • Fullgod hörsel
 • Inga övriga sjukdomar som kräver kontinuerlig eller återkommande medicinering
 • Vana att använda datorer
 • Körkort B manuell växellåda

Meriterande:

 • Militär utbildning inom ledning och samband
 • Körkort C
 • Militära förarbevis

Vi erbjuder:

Vi erbjuder dig ett arbete med stor omväxling och variation, kamratskap och upplevelser. Vi erbjuder dig att träna på arbetstid och en kontinuerlig vidareutveckling. Hos oss kommer du vara en del av Försvarsmaktens arbete för att göra skillnad och påverka tryggheten i människors vardag.

Övrigt:

En anställning kan innebära internationell tjänstgöring. Försvarsmakten kräver godkänd säkerhetsprövning med en registerkontroll. Anställningen kommer inledningsvis vara sex månaders provanställning med möjlighet till en tidsbegränsad anställning i max 12 år.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Upplysningar om tjänsten kan ges av:

Lt David Jerfström david.jerfstrom@mil.se

Facklig representant:

Per Carlsson OF Lv6, of-lv6@mil.se, 076-6492993

Sista ansökningsdatum:

2017-03-29

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men verkar framför allt i luftarenan. Uppgifterna är att övervaka luftrummet och upptäcka hot, samt skydda viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet. Med hjälp av olika sensorsystem övervakar de luftrummet, och skicka information till robotsystem som har till uppgift att bekämpa mål i luften.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 februari 2017
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftvärnsregementet (Lv 6) Halmstad
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-24
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan