Sektionschef till Geostrategiska sektionen vid Must

Om tjänsten

Den Geostrategiska sektionen vid Underrättelsekontoret ansvarar för bearbetning och underrättelseanalys av den säkerhetspolitiska och militärstrategiska utvecklingen i Afrika, Asien och Mellanöstern. Mottagarna för arbetet är framförallt Försvarsmakten och Regeringskansliet, men även EU inom ramen för EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik samt krishanterings-förmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ledning och utveckling av sektionens inhämtning, bearbetning och analysarbete.
 • Ansvar för budget/ekonomi, personal, verksamhetsplanering och uppföljning samt kompetensutveckling.
 • Ingå i avdelningens ledningsgrupp och där företräda sektionen samt vara rådgivare till avdelningschefen.
 • Samverka med andra enheter inom Försvarsmakten, Regeringskansliet samt andra myndigheter.
 • En del resor förekommer i tjänsten.

Krav

 • Du är officer (OF-4) eller civil med akademisk examen eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Du har dokumenterad chefserfarenhet.
 • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Du har bred erfarenhet av kvalificerad analytisk verksamhet.

Meriterande

 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring.
 • God kunskap om Försvarsmaktens organisation, verksamhet och arbetssätt.
 • Kunskap om den militära underrättelse- och säkerhetstjänstens organisation, verksamhet och arbetssätt samt om det övriga svenska underrättelsesamhället.

Personliga egenskaper

För befattningen gäller att du är initiativrik, ansvarstagande och strukturerad. Arbetet ställer höga krav på förmåga att bygga och vidmakthålla goda relationer.  Andra betydelsefulla egenskaper är gott omdöme och integritet. Arbetet ställer också krav på mycket god förmåga att kunna växla mellan långsiktigt arbete och korta tidsförhållanden under högt tempo.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Typ av befattning

Befattningen är öppen att söka för både civil och militär personal (OF4). Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning om sex månader och initialt chefsförordnande om tre till fyra år. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Arbetsort: Stockholm

Övrigt

Upplysningar om befattningen kan lämnas av chefen för Afrika och Asienavdelningen, Stefan Vestergren och ställföreträdande avdelningschef Ulrika Tallroth. Information om rekryteringsprocessen kan lämnas av HR-generalist Sofia Bergsten. Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Fackliga representanter

SACO Anders Markow, OFR/O Lars Söderström och OFR/S Katarina Kruse, samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-12

Din ansökan ska innehålla cv samt personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

Krav och meriterMilitära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 februari 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-12
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan