Markstridsskolan söker Drifttekniker STA Komp

Om tjänsten

Förbandsträningsavdelningen/Stridsträningsanläggningen (STA) genomför övningar med förband på olika platser runt om i Sverige, men det dagliga arbetet bedrivs i huvudsak i Skövde alternativt Kvarn. Vid övningarna ligger fokus på utvärdering av genomförda stridsmoment. Momenten stöds av simulatorer och insamlingsutrustning som av STA har tilldelats övningsdeltagarna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattning syftar till att underhålla och driftsätta materiel och fordon ingående i STA, vilket innebär bl.a. löpande underhåll på simulatorer och insamlingsutrustning. I arbetet ingår även arbete med tyngre fordon (lastbil med släp) samt lastning och transport av STA:s insamlingsutrustning till de olika övningsplatserna runt om i Sverige.

Tjänsten är placerad i Skövde men tjänsteresor till andra orter förekommer. Del av tjänsten bedrivs utomhus under förbandsövningskaraktär(övernattning/boende under fältmässiga förhållanden).

Kvalifikationer

Du som söker är praktiskt lagd och är serviceinriktad, har god datorvana i systemmiljö såväl som windowsmiljö, och har teknisk förståelse för nätverk. Gymnasieutbildning, B-körkort, och fullgjord militärtjänstgöring (GMU, värnplikt) är ett krav.

Personliga egenskaper

Du har mycket god förmåga att arbeta självständigt, men kan snabbt växla för att ingå i en arbetsgrupp. Du är driven, ordningssam och har en positiv människosyn. Du gillar utmaningar och har hög servicekänsla. Du är också engagerad, kommunikativ och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du tycker om att ta ansvar. Vi förväntar oss hög personlig integritet och förmåga att skapa goda relationer där förtroende och tillit är ledorden.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • C/CE-körkort samt vana att hantera tyngre fordon
 • Vana vid digital bild och videobehandling
 • Millitärt förarbevis
 • Erfarenhet av att arbeta med Microsoft Office.
 • Erfarenhet av att administrera nätverk.

Övrigt

Tillträde snarast efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en sex månaders provanställning. Tjänsten är civil och är placerad på Förbandsträningsavdelningen i Skövde.

Svenskt medborgarskap krävs.

Säkerhetskontroll med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.

Anställning inom Försvarsmakten innebär internationell tjänstgöringsskyldighet. Tjänsten kan innebära krigsplacering i insatsorganisationen.

Kontaktpersoner

Frågor kan ställas till:

 • C STA Kn Stefan Andersson, 070-5870396
 • Facklig förtroendeman Försvarsförbundet Bengt Lindlöf, 0500-465474
 • Facklig förtroendeman Officersförbundet Kn Stefan Ohlson, 070-302 40 06

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-05. Din ansökan skall innehålla CV och personligt brev.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan, MSS, utbildar och utvecklar inom området markstrid. Det innefattar allt från utbildning på individ-, kompani-, bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Detta sker med hänsyn till människans förutsättningar och det breda spektrum av hot som finns i världen i dag. Försök och studier ligger till grund för markstridens utformning. En viktig del av Markstridsskolans ansvar är markstridsförbandens simulatorträning. Med avancerad simuleringsteknik genomför man realistiska övningar som ökar soldatens, kompaniets och bataljonens förmåga.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 februari 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Markstridsskolan (MSS) Skövde/ Kvarn
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-05
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan