Arbetsmiljöhandläggare till Högkvarteret

Om tjänsten


Försvarsmaktens Högkvarter söker Arbetsmiljöhandläggare till personalsektionens Specialistfunktion

Specialistfunktionen (SPEC-funktionen) ingår i personalsektionen vid Högkvarteret (HKV) och består av totalt fyra personer som arbetar med olika specialistområden. De fyra områdena är arbetsmiljöhandläggaren, HR Specialist rehab, HKV stabspastor som även arbetar med olika utbildningar samt chefen som förutom att leda funktionen även arbetar med kompetensutveckling i stort.

Alla fyra i SPEC-funktionen ingår i Högkvarterets krisstödgrupp. Samtliga verkar, inom sina respektive specialistområden, i huvudsak som stöd till chefer i organisationen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Konsultativt stöd till chefer på alla nivåer i det systematiska arbetsmiljöarbetet, innefattande fysisk och psykosocial arbetsmiljö.
- Samordna, utveckla, vara sammanhållande samt följa upp Högkvarterets systematiska arbetsmiljöarbete.
- Delta i arbetsmiljöronder och utredningar av arbetsmiljörisker, tillbud och olyckor. Föreslå åtgärder samt följa upp handlingsplaner.
- Företräda arbetsgivaren och verka för en effektiv samverkan mellan arbetsgivare och arbetstagarorganisationerna.
- Handläggning av arbetsskador, olycksfall och tillbud.
- Planera och leda arbetsmiljöutbildning för chefer och medarbetare.
- Du kommer även att vara kontaktperson för HKV företagshälsovård – Försvarshälsan.
- I övrigt stödja funktionen med övriga förekommande arbetsuppgifter inom HR-området.
- Vara budgetansvarig för arbetsmiljöbudgeten.

Kvalifikationer
- Akademisk examen eller annan relevant utbildning med arbetsmiljöinriktning som arbetsgivaren anser likvärdig.
- Erfarenhet av organisatoriskt, fysiskt och psykosocialt arbetsmiljöarbete.
- God kunskap om lagstiftningen inom arbetsmiljöområdet.

Meriterande
- Gärna utbildning inom projektledning.
- Gärna erfarenhet av arbete med arbetsmiljöfrågor inom Försvarsmakten eller annan större organisation, gärna i offentlig verksamhet.
- Lång erfarenhet av att arbeta inom arbetsmiljöområdet.
- B-körkort.

Personliga egenskaper
Du har lätt för att skapa goda relationer, bygga förtroenden och har förmåga att samarbeta på olika nivåer inom organisationen. Som person drivs du av och trivs med att identifiera och genomföra förbättringar. Du har god analytisk förmåga, förmåga att se möjligheter och utvecklingsområden och driva dessa vidare. Du kan även se och förstå konsekvenser av olika lösningsförslag. Du ska kunna ta självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter och agera utifrån en helhetssyn för Högkvarterets bästa. Du är självgående och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Det krävs att du har hög integritet, är orädd, lyhörd och har god förmåga att arbeta strukturerat. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tillträde 2017-11-01eller enligt ök.
Tillsvidare, heltid. Provanställning tillämpas.
Tjänsteort: Stockholm.

Kontaktpersoner
Birgitta Hagström Chef SPEC-funktionen HKV AVD Pers.
HKV Arbetsmiljöhandläggare Ingela Rugeland, SPEC-funktionen HKV AVD Pers.
Båda nås via växeln: 08-788 7500.

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret
SACO HKV, Camilla Robertsson
OFR/S HKV, Pia Almström
SEKO Försvar HKV, Hans Monthan
OFR/O HKV, Arne Nilsson
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-08. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 februari 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-08
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan