Sjöstridsskolan söker Lärare Undervattensstrid Röjdyk, funktionsutveckling

Om tjänsten

Undervattensstridssektionen (UsS) vid Sjöstridsskolan (SSS) utbildar sjömän och officerare inom undervattensstrid, det vill säga ubåtsstrid, ubåtsjakt och minkrigföring. Verksamheten omfattar även stöd till förband i form av förbandsträning och evaluering samt utveckling av materiel, metoder och publikationer inom undervattensstridsområdet.

UsS ansvarar för att utbilda röjdykare och specialistofficerare inom röjdykning. Din arbetsplats är belägen i Skredsvik, där du kommer att arbeta i ett team bestående av 3 personer ur SSS som tillsammans löser uppgifter inom utbildning, förbandsträning och utveckling av marin EOD. Arbetet bedrivs i nära samverkan med C 44 röjdykardivisionen ur 4.sjöstridsflottiljen som funktionsleder marin EOD. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträdesdatum enligt överenskommelse och utförs huvudsakligen i Skredsvik, men kan under kortare perioder medföra arbete på annan ort även internationellt.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Stödja SSS/UtvE i att utveckla metoder, materiel samt koncept inom Marin EOD.
Stödja i planering, genomförande, uppföljning och administration av marin EOD/röjdykutbildning, UV-amröjledarutbildning, YBK röjdyk, SOU EOD/röjdyk.
Stödja DNC vid uttagning/prövning av röjdykelever.
Delta i förbandsträning (STEAM) och evaluering av marina EOD-enheter och operatörer.
Delta i 4.sjöstriflj AmröjL-beredskap.
Delta i övningsplanering samt som DECT vid övning/validering.
Vid sektionen andra förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer:
Officersexamen som specialistofficer (OR6) eller taktisk officer (OF2).
Röjdykutbildad.
Röjdykledarutbildad.
Inneha lägst nautisk behörighet N8.
Dokumenterad pedagogisk förmåga. 

Meriterande är:
Amröjledare CMD, IEDD.
Erfarenhet av funktionsutveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk. 

Ytterligare information om tjänsten kan lämnas av:
Sektionschef, Niklas Meijer, 073-181 08 77 

Fackliga företrädare är för:
Försvarsförbundet, Annki Häggberg tel 0455-855 45, 070-568 55 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tel 0455-863 39, 076-634 75 22
SACO, Andreas Nilsson tel 0455-851 73, 076-649 25 33 

Välkommen med Din ansökan med ett personligt brev, meritförteckning och löneanspråk senast 2017-03-16.

 

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 februari 2017
  • Plats: Uddevalla, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Sjöstridsskolan (SSS) Karlskrona
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-16
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan