Medicinteknisk ingenjör

Om tjänsten

FMTIS Genomförandeavdelning Göteborg ingår i FMTIS Genomförandeenhet Väst där även GA Karlsborg, GA Skövde, GA Skredsvik samt GA Halmstad ingår. Gruppen för underhåll av medicinteknisk utrustning genomför tillsyner och avhjälpande underhåll på Försvarsmaktens medicintekniska utrustningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att utföra underhåll och kontroller av Försvarsmaktens Medicintekniska utrustningar samt administrera åtgärderna i Försvarsmaktens affärssystem.

Arbetet är förenat med tjänsteresor både nationellt och internationellt och främst i insatsområden där Försvarsmakten bedriver verksamhet.

Möjligtvis kommer du att ha 50 resdagar per år, där ca 30 dygn spenderas internationellt.

Kvalifikationer

 • Vi söker dig som är högskoleingenjör med inriktning medicinsk teknik alternativt gymnasieingenjör eller har motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
 • Goda kunskaper och bred erfarenhet av arbete inom medicinsk teknik
 • God datavana
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i engelska och svenska

Meriterande

 • Kännedom om Försvarsmaktens utrustningar
 • Yrkeserfarenhet inom området
 • Erfarenhet av olika typer av medicinteknisk utrustning samt av underhåll av medicinteknisk utrustning i sjukhusmiljö

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarskännande och praktiskt lagd. Som person är du utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Det är även viktigt med en god servicekänsla.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är civil med krigsplacering i Försvarsmakten.

Anställningsformen är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.

Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsort är Göteborg.

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-19.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Tele Tommy Hamberg, Telefon 031-69 24 22 eller

Avdelningschef Fredrik Frisk på telefon 031-69 24 42.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Albin Andersson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är

SACO Mika Laitanen,

OFR/S Clarence Arnstedt

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Hans Monthan.

Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Krav och meriter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 februari 2017
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-19
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan