IT-Arkivarie till FMLOG

Om tjänsten


Dokumenthanteringsenheten söker 2 IT-Arkivarie till Sektionen för digitalt bevarande i Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Försvarsmakten står inför stora utmaningar rörande sin digitala dokument- och informationshantering. Vi söker därför ytterligare två arkivarie som kan arbeta med dessa frågor.

Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med ytterligare tre arkivarier i Försvarsmaktens Sektion för digital bevarande. I arbetet ingår bl.a. att medverka vid avveckling av IT-system för att säkerhetsställa att den information som ska arkiveras kan omhändertas enligt regelverkens krav. I arbetet ingår också att kontrollera de informationsuttag som görs för bevarande, att arkivera dem, att medverka vid förvaltning av dem och att vid förfrågan lämna ut information.

Vi ser också gärna att du deltar i något av de många projekt som bedrivs vid Dokumenthanteringsenheten.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

 • Minst 3-årig högskoleexamen varav minst 60 hp i arkivvetenskap.
 • Erfarenhet av utredande arbete inom dokumenthanteringsområdet
 • En väl utvecklad kommunikativ förmåga samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Meriterande

 • God kännedom om offentlig förvaltning och Försvarsmakten
 • Erfarenhet av arkivarbete med IT-inriktning
 • God IT-kompetens och goda kunskaper om aktuella standarder för elektronisk arkivering
 • Projektledarkompetens
 • Systemvetenskaplig utbildning eller liknande

Personliga egenskaper
För att trivas hos oss tror vi att du är självgående, strukturerad, serviceinriktad och har lätt för att skapa kontakter. Vi tror också att du kan arbeta ensam likväl som i grupper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Befattningarna är tillsvidare med start enligt överenskommelse.
Arbetsort: Stockholm.
Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningarna är du välkommen att kontakta Personalchef Mona Hallén Tel: 070 – 918 67 94 eller IT-Arkivarie Annelie Wulff 0721909476.

Fackliga företrädare
SACO: Camilla Robertsson
SEKO: Jörgen Steen
OFR-S: Maria Budak
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-51439000.

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 mars 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-10
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan