Avdelningschef FMTIS GA Uppsala Tele

Om tjänsten

Sökande enhet:

 Vi söker en avdelningschef till FMTIS, Genomförandeenhet Stockholm, avdelning Uppsala Tele. Avdelningen har ca 10 anställda lokaliserade vid Uppsala garnison och bestrider funktionerna Tele, Teknisk bevakning och TSOP (Teknisk systemoperatör StriC-system).

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att direkt under enhetschefen arbeta med produktionsplanering av både förebyggande- och avhjälpande underhåll inom tele och IT-kommunikation. I arbetsuppgifterna ingår bland annat personalplanering och personalutveckling, ekonomisk uppföljning samt verksamhetsledning. Även deltagande i produktionsdialoger inom Försvarsmakten ingår. Avdelningschefen medverkar också vid enhetens utvecklings-, planerings och kvalitetsarbete.

 Kvalifikationer

 • Officer OR8, erfarenhet motsvarande OF2

 • God erfarenhet av personalansvar och arbetsledning

 • Erfarenhet i användning av produktionsledningssystem

 • Körkort B och militärt förarbevis

 Meriterande

 • Officer med inriktning ledningssystem eller teknisk officer Ledn/Sb

 • Ekonomisk utbildning

 • Kunskaper i SAP/PRIO

 • Övergripande kunskaper om systemlösningar inom TELE och IT-området

 • Erfarenhet av och kännedom om Försvarsmaktens ledningssystem

 • Kunskap om FMTIS roll i Försvarsmaktens verksamhet

Personliga egenskaper

Som person är du öppen och social men kan även agera självständigt. Du har en god samarbetsförmåga och är van vid att ta stort personligt ansvar. Du har förmåga att växla tempo, är serviceinriktad, besitter god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi söker en individ som kan se och förstår utveckling. Du har stor drivkraft och stort engagemang. Du agerar på ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete med andra. I ditt ledarskap är du tydlig och har en mycket god förmåga att skapa struktur. Du värdesätter teamwork och är prestigelös samtidigt som resultatet är viktigt för dig. Du uppskattar värdet i att vara noggrann. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 Övrigt

 Tillträde 2017-05-01 eller enligt överenskommelse.

 Placeringsort Uppsala, arbete kan även förekomma i övriga delar av landet.

 Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

 Befattningen är militär.

Upplysningar

För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta:

Enhetschefschef Bengt Gustafson, Telefon: 08-788 9336, bengt.gustafson@mil.se

Stf Enhetschef Gustav Gillgren, Telefon: 070-5085824, gustav.gillgren@mil.se

Avdelningschef Håkan Jenvall, Telefon: 018-196628, hakan.jenvall@mil.se

För frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:

HR-Generalist Emma Eriksson Telefon: 0171-15 80 38, emma.eriksson@mil.se

Fackliga företrädare

SACO-F Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt 013-28 45 44

SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21

OFR/O Göran Levin 013-28 37 87


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 mars 2017
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-17
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan