Logistikofficer till Försvarsmedicincentrum

Om tjänsten

På den Försvarsmedicinska enheten vid Försvarsmedicincentrum finns bland annat Bemanningsavdelningen som ansvarar för att alla krigsförband och de förband som skall genomföra internationella insatser är bemannade med kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal. På avdelningen finns en logistikofficer som jobbar med att stödja avdelningen med allehanda arbetsuppgifter inom logistikområdet. Då vår nuvarande logistikofficer går vidare till en ny befattning söker vi en ersättare. 

Om jobbet
Vi är 10 personer som arbetar brett med HR-, kommunikations- och arbetsgivarfrågor för att rekrytera och utveckla legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal till i första hand våra krigsförband men också till våra internationella insatser. De personalgrupper vi arbetar med är apotekare, miljö- och hälsoskyddsinspektörer, läkare, sjuksköterskor, tandläkare, veterinärer och biomedicinska analytiker. Vi är också ansvariga för reservofficerare med medicinsk utbildning, och vidareutveckling och placering av dessa är en viktig del av våra uppgifter. Du kommer att arbeta nära dina kollegor på avdelningen och vara involverad i de projekt som kräver logistiskt stöd och planering.

Det personliga mötet med de vi vill rekrytera är viktigt för oss. Därför deltar vi på en mängd olika fackmässor, seminarier och andra event runt om i landet.  Vi håller också föredrag och genomför egna aktiviteter både för färdiga specialister men också för studenter runt om i Sverige. Ett viktigt led i rekryteringarna är de intervjudagar vi med jämna mellanrum planerar och genomför för sökande, och de kräver omfattande logistiskt stöd. Bemanningsavdelningens aktiviteter kräver också kontakt med HKV och andra förband men också civila aktörer.  

Mer konkret kommer dina arbetsuppgifter att innehålla bland annat arbete i olika beställarsystem (t ex PRIO), samordning av kallelser till olika typer av anställningstester/-intervjuer samt schema för dessa, samarbete och avtalsskrivning med andra enheter (interna och externa), arbete med krigsplaceringar och administration av olika slag (t ex uthämtning och transport av utrustning).

Om dig
Du är officer/specialistofficer alternativt reservofficer/specialistreservofficer. Du har militär och/eller civil erfarenhet av att få saker att hända, och är förutseende och flexibel. När avdelningen arrangerar utbildningar, möten och deltar i externa eller interna aktiviteter är du ofta sammanhållande för avdelningens arbete. Beställningar, förberedelser och efterarbete efter aktiviteter är en stor del av ditt område, men du skall också stödja chefen i planeringen och få Bemanningsavdelningens arbete att flyta utan friktioner.

Du ser utmaningar istället för problem och har lätt att sätta dig in i det breda fält av uppgifter som väntar dig. Givetvis kan du hantera hög arbetsbelastning genom att prioritera rätt saker, och du är beredd att rycka in där det behövs. Servicekänsla utöver det vanliga och social kompetens är mycket viktigt, både gentemot våra målgrupper men också i samarbetet med kollegor och samverkande aktörer. Du behärskar det svenska språket väl och får gärna vara van vid att hålla presentationer för både mindre och större grupper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Befattningskrav
- Officer eller specialistofficer alternativt reservofficer eller reservspecialistofficer
- Formell eller praktiskt förvärvad kunskap kring militär logistik
- B-körkort
- God kunskap i svenska och engelska
- Stor vana vid att arbeta med Officepaketet, särskilt Word och Excel

Meriterande
- Erfarenhet från internationell insats
- Kunskap i Försvarsmaktens datasystem SWECCIS och IOR
- Kunskap i Försvarsmaktens olika beställarsystem t ex PRIO
- Testledare FM FysS
- Kunskap om Försvarsmaktens logistiksystem

Grad/nivå: OR8
Anställningsform: Tillsvidare, heltid. Provanställning på 6 månader tillämpas.
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: 1 maj 2017, alternativt efter överenskommelse

Information
Vill du veta mer om tjänsten, prata med tf. chefen för Bemanningsavdelningen Ann-Sofie Schöön, 031-69 22 01 eller ann-sofie.schoon@mil.se. 

Fackliga företrädare: 
- Jonas Rynner (OF-Göteborg) 031-69 25 40

Urval sker löpande, och annonsen är öppen som längst till den 7 april (det kan innebära att annonsen stängs tidigare).


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 mars 2017
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-07
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan