SJUKSKÖTERSKA till FÖRSVARSHÄLSAN I RONNEBY

Om tjänsten


Försvarshälsan Ronneby ansvarar för hälso- och sjukvård för personal i flygtjänst samt rekryter. Vidare bedrivs företagshälsovård med viss personalsjukvård anpassad för Försvarsmaktens samtliga anställningsformer. Inom Ronneby garnison verkar cirka 1500 personer fördelade på Blekinge Flygflottilj ( F 17), Helikopterflottiljen, FM LOG, LFV, FMTIS, hemvärnet med flera. På Försvarshälsan Ronneby arbetar läkare, sjuksköterskor, psykolog, sjukgymnast, medicinsk sekreterare samt arbetsmiljöingenjör i ett gemensamt team på 9 personer. Arbetet är mycket integrerat mellan de olika kompetenserna och upplevs som både spännande och varierande eftersom våra kunder arbetar med de mest skiftande uppgifter.

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska arbetar Du med företagshälsovård, hälso- och sjukvård samt mottagningsarbete i övrigt, vilket bland annat kan innebära såväl flygmedicinska som andra lagstadgade undersökningar. Du kommer även att ha sjukvårdsberedskap för prehospitala insatser i samband med flygning och andra militära övningar. Sjukvården som bedrivs är i första hand inriktad på arbetarelaterade problem samt medverkan vid arbetsinriktad rehabilitering. Utanför mottagningen utförs arbetet i nära kontakt med kunderna som ett stöd i deras systematiska arbetsmiljöarbete. Arbetet omfattar även information och utbildning inom Ditt kompetensområde. Vi använder ett försvarsmaktsgemensamt datoriserat system för vårddokumentation.

Kvalifikationer
Vi vänder oss till Dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning/vidareutbildning som distriktssköterska. Din kliniska erfarenhet måste motsvara minst fem års yrkeserfarenhet. Eftersom vi arbetar integrerat med arbetsmiljö, friskvård och sjukvård är det viktigt att Du är intresserad av primär- och sekundärpreventiva insatser. 

Meriterande
Utbildning till företagssköterska samt erfarenhet från företagshälsovård är meriterande.

Personliga egenskaper
Som person förväntas Du ha ha en väl utvecklad förmåga till såväl självständigt arbete som arbete i team med övriga professioner. Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Övrigt
Körkort B.
Individuell lönesättning tillämpas.
Ange gärna löneanspråk.
Tillträde enligt överenskommelse. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av
Bodil Andersson, chef Försvarshälsan Ronneby 0457/47 15 39, 070 93 67 661
Anna Knudsen, företagssköterska 0457-4715 32
Christer Svensson, verksamhetschef Försvarshälsan Region Syd, 0455-85743, 070 58 19 420.

Fackliga representanter
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17
SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56
SACO, Lisbeth Landin, tel. 0455/85 115, 073-182 80 47
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Välkommen att registrera Din ansökan, innehållande CV samt övriga handlingar Du önskar åberopa senast 2017-04-07.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 mars 2017
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen (MarinB) Karlskrona
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-07
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan