Förare Bv309 - Traumatropp

Om tjänsten

1.sjukvårdsförstärkningskompaniets uppgift är att understödja andra förband med sjukvårdsenheter, sjukvårdsmateriel och kompetens inom försvarsmedicin och sjukvårdsledning. Varje pluton, tropp eller grupp är utbildad och konstruerad för att kunna agera självständigt. På kompaniet arbetar ca 60-70 st officerare och soldater.

Traumatroppen består av en traumagrupp och två lätta traumagrupper. Traumagruppen kan med stöd av lätt traumagrupp genomföra livräddande kirurgi. Lätta traumagruppen skall kunna triagera, söva, smärtlindra och ge blod samt transportera skadade.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att ansvara för gruppens fordon. Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. att vara att framföra fordon, ansvara för vård och tillse att reparationer blir genomförda. Det är också din uppgift att vara sjuksköterskan och läkaren behjälplig med att hämta sjukvårdsutrustning ur fordonet vid skadeplats och att lasta in skadade i fordonet. Föraren medverkar vid upprättande av gruppering och är behjälplig vid omhändertagande av patienter. Tjänsten kommer att innefatta även andra icke fordonsanknutna arbetsuppgifter såsom strid, högvakt m.m.

Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt alternativt GMU + BFU/FSU med godkänt resultat
 • B-körkort
 • Förarbevis Bv309 alt 410

Meriterande

 • C-körkort
 • Förarbevis ambulans 301
 • Förarbevis tung lastbil
 • Förarbevis pansarterrängbil 203
 • Förarbevis terrängbil 1316
 • Erfarenhet av sjukvårdstjänst
 • Genomförd internationell tjänstgöring på motsvarande befattning

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som förare krävs att du har ett stort intresse för fordonstjänst. Som person är du social och flexibel, har god ordning och ser vad som behöver göras kopplat till ansvarsområde. Du måste ha god förmåga att arbeta självständigt, men att du snabbt kan växla för att ingå i en grupp. 

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Befattningen är en tidsbegränsad anställning på heltid, GSS/K, enligt Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar och placerad på 1.sjukvårdsförstärkningskompaniet, Sjukvårdförstärkningsplutonen, Trängregementet i Skövde. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta C Sjukvårdförstärkningspluton, Erik Kristensson, tfn 072-713 2291.

Vi kommer löpande att arbeta med urval och intervjuer.

Fackliga representanter

Jörgen Eliasson, OFR/O

Peter Danielsson, OFR/S

Birgitta Nilsson, SACO

De fackliga företrädarna nås på tfn 0500-46 50 00 (vxl).

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-30. Din ansökan skall innehålla ett personligt brev och ett CV (i PDF-format).


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 februari 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet Skövde
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-30
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan