SYSTEMTEKNIKLÄRARE PANSARTERRÄNGBIL

Om tjänsten

OM TJÄNSTEN

Vi erbjuder ett mycket stimulerande och intressant jobb som lärare på Marksystemavdelningen.
Du får stora möjligheter till utveckling och fördjupning inom både teknik och pedagogik eftersom vi bedriver utbildning inom många skila områden av markarenan.
Tjänsren är vid Stridsfordon-/Bärgningssektionen vid Marksystemavdelningen som är en del av Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) i Halmstad.

Huvudsakliga arbetsuppgifterUtveckla, planera och genomföra utbildning inom Pansarterrängbilssystemen på instruktörsnivå.
Medverka vid övningsverksamhet för att följa upp utbildad personal.
Bistå huvudföreträdaren för materielsystemet samt stödja vid utvecklings- och projektarbete.
Stödjer planeringen inom sektionens ansvarsområden.
Arbeta med att sätta utbildningsverksamheten i den militära kontexten på förbands och genomförandenivå.

Kvalifikationer:

Teknisk utbildning på fordonstekniska system, hjulfordon.
Praktisk erfarenhet av service och reparationer på hjulfordonssystem.

Meriterande:

Genomförd militär grundutbildning.
Teknisk utbildning på Patgb 360, VS01, Patgb 180, 202/203, Patgb 97.
Erfarenhet av utbildningsverksamhet i egenskap av lärare/instruktör.
Genomförd utlandstjänstgöring.

Personliga egenskaper

Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas.
Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken inom lärandet.
Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter, till exempel vid utformning av nya kurser.
Du uttrycker dig väl i tal och skrift avseende svenska språket och har en god förmåga att arbeta självständigt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse , dock tidigast 2017-05-01
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattning är placerad på FMTS i Halmstad. Resor i tjänsten förekommer. Oregelbundna arbetstider kan förekomma.
Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna befattning.
Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Johan Jeppson på tel 035-2662624.

Fackliga representanter HSOF: Marie Meigård, tel 035-266 27 50 OFR-S: Roland Kramer, tel 035-266 25 43 SACO: Nermina Dzanic , tel 035-266 22 37 SEKO: Jörgen Stehn, tel 035-266 35 47

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-27. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 februari 2017
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-27
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan