Skaraborgs regemente söker Planeringsofficer

Om tjänsten

Som planeringsofficer vid planeringsavdelningen (G5) sammanhåller du främst planeringen av regementets utvecklingsfrågor. Du sammanhåller regementets ansvar i organisations- och metodförsök (OMF), studier och stöd till materielproduktion. Du deltar i centrala möten och bidrar med underlag inom området för P4 långsiktig plan. Du stödjer andra funktionsföreträdare med införande av materielsystem vid regementet. Du deltar som föredragande i P4 planeringsmöten för kommande års verksamhetsorder och krigsförbandsmöten. Du löser projektuppdrag ställda till planeringsavdelningen främst inom området utveckling. Du bistår avdelningschefen med underlag för dialoger med Högkvarteret (HKV).

Du sammanhåller regementets arbete med en långsiktig eval/värderingsplan samt stödjer planeringsofficer mob/ber när behov uppstår.

Du är beredd att stödja som förbandsinstruktör vid krigsförbandens övnings- träningsverksamhet.

Befattningen är en OR-8 befattning.

Krav

 • Yrkesofficer
 • Körkort klass B

 • God förmåga i stabsarbete och orderskrivning.

Meriterande

 • Tjänstgjort i internationell stab.

 • COPD/GOP/PUT utbildning.

 • Projektutbildning
 • Bakgrund i de mekaniserade förbanden.

Som person är Du

 • Öppen, är lätt att samarbeta med och har en god förmåga att leda arbetsgrupper.

 • Ansvarsfull och noggrann.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde: Tillträde snarast

Ansökan och urvalsprocessen:

Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev. Urval sker löpande och vi kan komma kalla lämpliga kandidater till intervju innan ansökningstiden löpt ut.

Kontakt: Har du frågor om befattningen är du välkommen att kontakta Planeringschefen Thomas Myhrlund, telefon 0500-46 54 92.

Sista datum för ansökan: 2017-03-31


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 mars 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-30
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan