Elsäkerhetshandläggare vid telekommunikations- och informationssystemförbandet

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförbandet (FMTIS) söker en Elsäkerhetshandläggare med placeringsort. FMTIS arbetar med drift, underhåll och förvaltning inom Telekom och IT området och har ansvaret för en stor mängd teletekniska anläggningar runt om i landet.

FMTIS arbetar mot ett integrerat verksamhetsledningssystem, där elsäkerhet ingår som en del. Du har inom detta ansvarsområde rollen att bevaka tillämpliga lagar, genomförda riskanalyser och andra krav för verksamheten som medför påverkan på FMTIS verksamhet och föreslå förändringar i förbandets styrdokument.

Elsäkerhetshandläggaren är placerad vid avdelningen J0 som ansvarar för verksamhetsutveckling och verksamhetsäkerhet (Miljö, Kvalitet, Arbetsmiljö etc.).

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Elsäkerhetshandläggare kommer du att ha ansvaret för att driva FMTIS elsäkerhetarbete framåt i enligt Försvarsmaktens styrdokument. Detta innebär riskanalyser av verksamheten och framtagande av lokala rutiner.

Tjänsten innebär en del resor till förbandets verksamhetsorter där du medverkar i riskanalyser ur ett elsäkerhetsperspektiv.

• Identifiera förändringar i tillämpliga lagar och andra krav som medför påverkan på verksamheten inom elsäkerhet
• Utveckla FMTIS verksamhetsledningssystem avseende elsäkerhet.
•  Medverka i internrevisioner.
• Genomföra utbildningsinsatser inom elsäkerhet.
• Ansvara för förbandets kontakter med centrala elsäkerhetfunktioner i Försvarsmakten samt tillsynsmyndigheter.

Kvalifikationer:
• Vi söker dig som har relevant utbildning för rollen som elsäkerhetshandläggare
• Du ska ha erfarenhet av arbete i rollen som Elsäkerhetshandläggare eller motsvarande.
• Du bör ha varit delaktig i genomförandet av elsäkerhetrevisioner eller motsv.
• Det förväntas att du kommunicerar väl, skriftligt och muntligt, i svenska och engelska och är van att ha en pedagogisk roll.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är självgående och strukturerad samt har förmåga att se helheten. Du har engagemanget som krävs för att sprida och utveckla elsäkerhetarbetet i organisationen. Du är tydlig, noggrann och systematisk . Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM).
Tillträde enligt ök.
Arbetsort: Enköping.
Befattningsnivå: CF -2.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Cristoffer Stockman, tfn 019-39 35 60 .

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta:
HR-generalist Dzenana Gustafsson, tfn 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Mika Laitanen,
OFR/S Clarence Arnstedt,
OFR/O Håkan Larsson,
SEKO Hans Monthan.
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 mars 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-01
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan