Säkerhetsmaterieltekniker stridsflyg

Om tjänsten


Är du en lagspelare som gillar teknik och omväxlande arbete? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? Då är det dig vi söker. Tillsammans skall vi bygga ett starkare försvar.

Arbetsuppgifter
Som säkmattekniker genomför du förebyggande och planerat underhåll på flygburen säkerhetsutrustning som hjälmar, flytvästar, isolerdräkter, nödutrustningspackar, radioapparater mm. Då utrustningen gått sönder genomförs avhjälpande underhåll i form av reparationer. Du tillpassar utrustningen till nya piloter och besättningsmedlemmar. Som anställd i försvarsmakten deltar du i en insatsorganisation där fortlöpande utbildningar, övningar och fysisk träning ses som en naturlig del i ditt arbete. I ditt arbete ingår även att upprätthålla en god fysisk standard. Med anställning i Försvarsmakten följer skyldighet att utbildas och tjänstgöra i såväl nationella som internationella insatser.

Kvalifikationer

 • Körkort lägst klass B
 • Gymnasial utbildning 

Meriterande

 • Även om den som anställs kommer att utbildas för tjänsten, är tekniskt gymnasium eller motsvarande utbildning med teknisk inriktning meriterande

Personliga egenskaper
För säkmattekniker är det viktigt att man är kvalitetsmedveten, tekniskt intresserad och strukturerad då tjänsten ställer höga krav på säkerhet och problemlösning. Då vi ofta löser uppgifter tillsammans med andra ställer tjänsten också höga krav på flexibilitet och förmågan att samarbeta med andra. Stor vikt i urvalsprocessen kommer att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt

 • I vår ambition att öka jämställdheten ser vi gärna kvinnliga sökande
 • Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning (för ej redan anställda i försvarsmakten)
 • Typ av befattning: Civil
 • Omfattning: 100%
 • Arbetsort: F7 Såtenäs
 • Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse

Förfrågningar om befattningen
Upplysningar om tjänsten lämnas av Erik Junghage, 0510-477561. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Mikael Norström, 0510-477505.

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, F7, Håkan Sköld, 0721-87 70 17
Försvarsförbundet OFR/S, F7, Per Gunnarsson, 0510-47 77 08
SACO F7, Ulf Svensson, 0510-47 74 63
SEKO F7, Tommy Eriksson, 010-44 44 175

Dokument att bifoga i din ansökan

 • Personligt Brev
 • CV med referenser
 • Gymnasiebetyg samt ev betyg ifrån högskola/universitet
 • Intyg/betyg ifrån annan meriterande utbildning

Det är av yttersta vikt att ovanstående dokument bifogas i din ansökan.

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-26. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Flygunderhållsenheten
är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan, samt all den utrustning som hör till flygplanen. Vi sköter även den dagliga flygtjänsten med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma. Enheten består av två flygunderhållskompanier där Säkmat-troppen är en avdelning inom 12.Flygunderhållskompaniet.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 mars 2017
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-26
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan