Miljöhandläggare vikariat

Om tjänsten

Miljöhandläggare Vikariat

FMLOG Stab LTIM-sektion (Ledningssystem, Trafiksäkerhet, Infrastruktur och Miljö) har medarbetare som bl a arbetar i funktionen Miljö. Funktionen Miljö ansvarar för stöd och genomförande av miljöarbete till FMLOG:s samtliga enheter samt stödjer Försvarsmaktens Högkvarter i deras strategiska miljöverksamhet. I funktionen ingår även avfallstjänst som innebär att FMLOG organiserar omhändertagandet av Försvarsmaktens avfall.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Stödja FMLOG Stab, enheter inom FMLOG samt Försvarsmaktens Högkvarter. Arbetsuppgifterna innebär bl a att: Utveckla, vidmakthålla och vara sakkunnig inom miljö- och avfallsområdet. Stödja enheter vid inspektioner och tillsyner samt att följa upp och rapportera Försvarsmaktens miljömål.

Planera och genomföra utbildningar inom miljö- och avfallsområdet.

Stödja enheter vid inspektioner och tillsyner.

Medverka/leda utvecklingsprojekt inom organisationen.

Kvalifikationer

 • Du har akademisk examen inom naturvetenskap, miljövetenskap eller annan relevant utbildning
 • Dokumenterad erfarenhet av projektledning
 • Goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.

Meriterande

 • Du har goda kunskaper inom miljörätt
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet eller tillsynsarbete
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i det engelska språket i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Den person vi söker bör ha god pedagogisk- och social förmåga samt kunna arbeta på ett självständigt och initiativrikt sätt. Du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen är ett vikariat fram till 2018-08-31.

Placeringsort Stockholm.
Arbetet innebär resor och att obekväm arbetstid kan förekomma.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras och att delta i förbandsutbildning och övning. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Upplysningar

För frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen; kontakta Chef LTIM-sektionen Anders Hanby 08-514 39 542.

Fackliga företrädare:

SACO kontaktuppgifter Camilla Robertsson

SEKO kontaktuppgifter Hans Monthan

Officersförbundet kontaktuppgifter Lars Olsson

Försvarsförbundet kontaktuppgifter Robert Oidermaa

Samtliga nås via växeln på: 08-788 75 00

 Välkommen med din ansökan senast 2017-03-31


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 mars 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-31
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan