kvartermästare J1/J4 - EUTM Somalia, Kenya, Nairobi

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

European Union Training Mission Somalia (EUTM) inleddes den 7 april 2010. Syfte med insatsen är att bidra till en stabilisering av situationen i Somalia i enlighet med Djibouti-avtalet från 2008.

Svenska Försvarsmakten medverkar med officerare i ett utbildningsteam för att utbilda somaliska säkerhetsstyrkor. EUTM har hittills utbildat ca 2500 somalier i fyra omgångar och är f.n inne i den femte omgången.

Om tjänsten

Befattningsbeskrivning:

Kvartermästaren rapporterar direkt till MHQ COS och ansvarar för HR-administration, samordning av besök och logistik i Nairobi och Mogadishu. Kvartermästaren är även kontaktperson gentemot EU i administrativa frågor och administrerar samt hanterar inköp. Sammarbete med olika aktörer så som EU, FN och andra ickestatliga organisationer (NGO) ingår även i arbetsuppgiften. Uppgiften kräver hög social kompetens samt förmåga att verka och agera solitärt, utan stöd och rådgivning i olika miljöer.

Behörighetskrav:

 • Mycket god erfarenhet av stabsarbete på multinationell nivå
 • God fysisk och psykisk status
 • Uppfylla försvarsmaktens medicinska- och fysiska krav för tjänstgöring vid internationell insats
 • Lägst B-körkort
 • Engelska lägst nivå 3333 enligt STANAG 6001
 • Goda IT-kunskaper och god kunskap i Officepaketet
 • Kunna uttrycka sig väl i tal och skrift
 • Krav på militär bakgrund: Ja, yrkes, specialist- eller reservofficer (YO/RO)
 • Nivå: OF-2 alt. OR 8/9

 Önskvärda meriter:

 • Tidigare erfarenhet av internationell militär insats
 • Kunskaper i ytterligare språk

 Övriga upplysningar:

Befattningen kan eventuellt komma att placeras i Mogadishu.

Som sökande skall Du kunna uppvisa godkänt utdrag ur misstanke- och belastningsregister efter förfrågan. Utdraget beställs via internet på polisens hemsida. Inför uttagning kommer tester på Rekryteringsmyndigheten att genomföras.

 • Lön: Enligt avtal
 • Utbildningsperiod: 2017-09-18 – 2017-10-06 alt 2017-11-13 – 2017-12-01 (Vid tidigare genomförd SERE C är utbildningen förkortad med en vecka)
 • Insatsperiod: 2018-03-01 – 2019-03-10
 • Sista ansökningsdatum: 2017-04-02

Observera att befattningen tillsätts löpande, vilket innebär att annonsen kan komma att tas bort tidigare än angivet slutdatum samt att sökande till befattningen kan komma att erbjudas annat datum än som anges i annonsen.

Tjänsten gäller under förutsättning att Sverige bibehåller befattningen.

Vem svarar på vad?

Frågor om insatsen besvaras av ATS enskilda desken, Kjell Wängelin, 08-788 75 00.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 mars 2017
 • Plats: Nairobi, Kenya
 • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-02
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan