11:Ledningsplatsbataljon söker Informationssystemdriftassistent (ISDA)

Om tjänsten

11:Ledningsplatsbataljon söker Informationssystemdriftassistent (ISDA)

Försvarsmakten söker GSS/K personal till Kärnnodsgruppen (ISDA) vid 111. Ledningsplatskompaniet.

111. Ledningsplatskompaniet, bl.a. med tross-, lednings-, och stabsplutoner, har som uppgift att upprätta ledningsplats för brigadstab eller motsvarande. I denna uppgift ingår även försvar, drift och underhåll av ledningsplats.

Stabsplutonens uppgift är att upprätta och underhålla brigadledningsplats. Detta innebär bl.a. fordonsmarsch med lastbil, resa tält och upprätta samt underhålla ledningsstödsystem. Plutonen består av ett flertal olika grupper där varje grupp har sin specifika roll och uppgift i upprättande och underhåll utav en brigadledningsplats.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Kärnnodsgruppens (ISDA) huvudsakliga uppgift är att driftsätta och ansvara för informations- och ledningssystem så väl som i fält och på regementet. Som en soldat ur kärnnodsgruppen (ISDA) är ditt främsta arbetsområde datakommunikation, innefattande bland annat IP-baserad kommunikation, informationssystem och kryptosystem. Men en vanlig dag kan bestå av allt från konfiguration av switchar till vård av lastbil. I gruppens tekniska del av arbetet uppkommer det en mängd olika problem och utmaningar som du med din grupp måste lösa för att ledningsstödsystemen ska fungera.

Kvalifikationer:
•Svensk militär grundutbildning, alternativt genomförd GMU med godkänt betyg
•Medicinska krav uppfyllda efter obligatorisk läkarundersökning

Meriterande:
•Tjänstgöring i utlandsstyrkan
•Svensk militär grundutbildning på stabspluton
•Tjänst i NBG på stabspluton eller sambandspluton
•B-körkort
•God teknisk förmåga
•Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska
•Militärt förarbevis

Personliga egenskaper:
Du bör vara strukturerad och stresstålig, samt ha en god social och kreativ förmåga. Du skall tycka om att arbeta i grupp samt ha lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Du bör dessutom ha en positiv inställning till fysisk träning då tjänsten förutsätter en god grundkondition över tid. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tjänsten är en visstidsanställning inom ramen för GSS avtalet. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Lön: Grundlön mellan 18000-19000 + rörligt tillägg.
Tillträde från: 2017-04-18
I samband med uttagning kommer de kallade att genomgå anställningsintervju, säkerhetsprövning, fysiska tester och läkarundersökning.
För vissa befattningar krävs utökad säkerhetsprövning.

För upplysningar kring befattning kontaktar du:
Löjtnant Emil Brynolfsson, 073-5233447
Löjtnant Mikael Karlsson, 072-1616897 

Facklig representant:
Magnus Johansson, OFR/O, 070-359 82 50

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 mars 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-01
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan