Signalmekaniker till 2. Brigadtekniska kompaniet

Om tjänsten

2. Brigadtekniska kompaniet söker en signalmekaniker (OR2 Skövde)

1.Tekniska bataljon, Försvarsmaktens Tekniska Skola, FMTS

1.Tekniska bataljon är FMTS insatsförband och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att stödja andra förband med tekniskt stöd, reparationer och underhåll av Försvarsmaktens materiel. Vår verksamhet genomförs i Halmstad, Boden, Skövde, Kungsängen, Eksjö och Revinge. Bataljonen består av en bataljonsledning i Halmstad, två Brigad tekniska kompanier (Boden och Skövde) samt ett Operativt tekniskt kompani i (Halmstad).

Är du intresserad av att tekniska sambandssystem och att kunna tillämpa dina kunskaper i en krävande miljö? Vill du kombinera teoretiska kunskaper med praktiskt hantverk där ditt arbete tillsammans med andra upprätthåller brigadens tekniska system? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans gör vi tekniken tillgänglig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

En stor del av arbetet som signalmekaniker på en reparationspluton innebär en god problemlösningsförmåga och att du kan arbeta både enskilt och i grupp. Som signalmekaniker arbetar du med de ledningssystem som återfinns inom brigaden, att utbilda dig djupare inom din profession är en naturlig del av arbetet. Du verkar även som soldat då förbandet är insatt nationellt eller internationellt varför normala soldatövningar är en del av vardagen. Fysisk träning bedrivs på arbetstid.

Personliga egenskaper

Arbetet innebär en varierande vardag där starkt skiftande inslag är normalbilden. Flexibilitet är en nödvändig egenskap för att hantera både systematisk felsökning till att utbildas i skyttestrid. Några gånger per år genomför förbandet övningar där fokus varierar från egen prestationsnivå till att totalt fokus ligger på att understödja brigaden med teknisk tjänst. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter är tydlig och kommunikativ. Vi eftersträvar en jämställd arbetsplats med en mångfald hos oss som arbetar här. Om detta är naturligt för dig och om du ser det som en möjlighet och utmaning har du rätt förutsättningar för denna tjänst. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Kvalifikationer

 • Körkortsbehörighet B
 • Genomförd GU, motsvarande.
 • Dokumenterad förmåga att systematiskt felsöka och reparera sambandssystem.
 • Utåtriktad samt har lätt att samarbeta med andra människor.
 • God förmåga att kommunicera, i såväl tal som skrift.

Meriterande kvalifikationer

 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
 • Personligt intresse inom området såsom Arduino, datorkonstruktion, radioamatör osv.
 • CE-körkort.

Övrigt

 • Arbetsort: Skövde
 • Tjänsten kan innebära systemstödsresor nationellt samt internationellt
 • Tjänsten kan innebära Internationell tjänst
 • Tillträde snarast enligt överenskommelse.
 • Nivå/befattning: OR2-3
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
 • Anställningen är en tidsbegränsad soldatanställning med en anställningstid upp till 8 år.
 • Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Markus Gunnarsson, Kompanichef 2. Brigadtekniska kompaniet

Tel: 0500-465308, mail: markus.gunnarsson@mil.se

Stefan Svedrin, Personalchef 1.Tekniska bataljon

Tel: 035-266 20 00 (vxl)

Fackliga representanter:

HSOF: Marie Meigård

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

035-266 20 00 (vxl)

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 mars 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-01
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan