Kommunikatör Norrbottens flygflottilj

Om tjänsten

Vi söker en kommunikatör som är intresserad av samhällsfrågor och Försvarsmaktens verksamhet. Arbetet som kommunikatör innebär att planera, genomföra och utvärdera kommunikationsaktiveteter kopplat till flottiljens uppdrag. Du kommer att ingå i flottiljledningen och arbetsledas av kommunikationschefen. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer, likaså kan resor i tjänsten förekomma. Övningsverksamheten, både den nationella och internationella, är central för att utveckla våra krigsförband. Du kommer att vara en del i den vilket kan innebära att du är borta från hemmet under en längre tid. Med befattningen ingår krigsplacering vid ett av flottiljens tre krigsförband, 21:a flygflottiljen.

Arbetsuppgifter:

 • Arbetsuppgifterna innebär planering och genomförande av olika informations- och kommunikationsinsatser, internt och externt
 • Du ska kunna skriva artiklar och fotografera för våra kommunikationskanaler, framställa trycksaker och anpassa budskap till våra målgrupper
 • Stödja utvecklingen av internkommunikationen
 • Försvarsupplysning är en nödvändig och viktig del av kommunikationen. Vi vill skapa och vidmakthålla goda relationer med det omgivande samhället
 • Samordning mellan förbanden I 19, A 9, F 21 och SkyddC
 • Övrigt vanligt förekommande arbetsuppgifter inom kommunikationsfunktionen

Kvalifikationer:
Akademisk examen inom kommunikation eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig
God förmåga att uttrycka dig i tal, skrift och bild
B-körkort
Goda kunskaper och erfarenhet av layout, - och bildbehandlingsprogram som Indesign, Illustrator, Photoshop etc.

Meriterande kvalifikationer:
Erfarenhet av kommunikationsarbete
Erfarenhet av kriskommunikation
Dokumenterad erfarenhet av arbete med sociala medier och digitala kanaler
Kunskaper i finska
Genomförd militär utbildning

Personliga egenskaper:

Arbetsuppgifterna är varierande och tidsförhållandena ibland korta, vilket innebär att du bör vara flexibel och stresstålig samt snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du är noggrann och prestigelös, har en god pedagogisk- och social förmåga. Vidare är du kommunikativ, energisk och gillar utmaningar. Du trivs med att arbeta utvecklande med organisationen. Du har en god förmåga att lösa uppgifter både självständigt och tillsammans med andra – en självklar lagspelare.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillsvidareanst. som inleds med sex mån. provanst. Civil anställning, individuell lönesättning. Tjgomfattning:100%. Arbetsort Luleå. Tillträde enl. ök.
Förfrågningar om befattningen kan göras till kommunikationschef Louise Levin, 0920-23 41 32. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Sofia Kempe, 0920- 23 47 75.

Fackliga organisationer:
SACO, SEKO, OFR/S och OFR/O nås gm F 21 vxl tfn 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-26 via www.forsvarsmakten.se Till ansökan bifogas CV med två referenser och ett personligt brev. Ange gärna löneanspråk i ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flottiljens huvuduppgift är att skapa insatsförband; två stridsflygdivisioner och en basbataljon där personal och soldater är redo för nationella och internationella insatser. Tillsammans med Blekinge flygflottilj och Luftstridsskolan i Uppsala delar F 21 ansvaret för övervakningen av hela Sveriges luftrum, den så kallade incidentberedskapen. Denna verksamhet pågår 24 timmar per dygn, året runt.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 mars 2017
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj (F 21) Luleå
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-26
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan