Analytiker cybersäkerhet

Om tjänsten

Försvarsmaktens högkvarter söker en civil handläggare och analytiker till sektionen för cyberförsvar.

Ledningsstaben (LEDS) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Avdelningen LEDS CIO stödjer ledning och samordning av Försvarsmaktens IT-strategiska informationsbehov, informationshantering och IT-systemutveckling samt tar fram metoder och modeller för att stödja Försvarsmaktens verksamhetsutveckling. Sektionen för cyberförsvar tillhör avdelningen LEDS CIO och stödjer utveckling och uppföljning av Försvarsmaktens arbete inom cyberområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
En stor del av arbetet som analytiker vid sektionen för cyberförsvar innebär att bidra till framtagning av beslutsunderlag till stöd för militärstrategisk inriktning och utveckling av Försvarsmaktens förmåga till cyberförsvar. Exempel på arbetsuppgifter är analys, planering och incidenthantering inom cyberområdet. Andra arbetsområden är verksamhets-, process- och organisationsutveckling.

Kvalifikationer:
• Relevant naturvetenskaplig eller teknisk akademisk examen, lägst på magisternivå.
• Flerårig arbetslivserfarenhet efter examen, inom vad arbetsgivaren bedömer som relevant område. Dokumenterad erfarenhet av analytiskt arbete.
• God förmåga att sammanställa och presentera material både muntligt och skriftligt.

Meriterande:
• Erfarenhet från och kunskap om metoder inom underrättelsetjänst, försvarsplanering och förmågeutveckling.
• Kunskap om kvantitativa och kvalitativa metoder för problemlösning.
• Erfarenhet från arbete med komplexa frågeställningar och framtagning av beslutsunderlag.
• Erfarenhet från Försvarsmakten.

Personligaegenskaper:
Befattningen ställer höga krav på analytisk förmåga, samarbetsförmåga, gott omdöme och förmåga att prioritera för att kunna leverera underlag med kvalitet inom angivna tidsförhållanden. Du trivs med ett högt tempo och är prestigelös, trygg och stabil. Då du kommer att arbeta med utveckling av nya förmågor inom Försvarsmakten krävs att du kan tillämpa och anpassa befintliga metoder och processer till nya utmaningar och lösa komplexa problem. Du har ett öppet förhållningssätt och förmåga att se de enskilda delarnas betydelse för helheten. Andra betydelsefulla egenskaper är integritet och hög inlärningskapacitet. Du trivs att arbeta som del i en grupp med förmåga att ta initiativ och självständigt ansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tjänsten är på heltid och tidsbegränsad till och med 2019-06-30.
Tillträde från 2017-08-01 eller enligt ök.
Arbetsort: Stockholm.

Kontaktuppgifter:
Sektionschef LEDS CIO Cyberförsvar, Patrik Ahlgren, tfn 073-852 15 46.

Fackliga kontaktpersoner
Camilla Robertsson, SACO
Hans Monthan, SEKO
Pia Almström, Försvarsförbundet OFRS
Arne Nilsson, Officersförbundet
Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.  


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 mars 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-01
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan