Underrättelseassistenter GSS/K till 3.helikopterskvadron stab

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter 

 • Bedriver strukturerande bearbetning.
 • Upprättar relevanta databaser samt upprätthåller dessa över tiden.
 • Upprätthåller de informationssystem som används vid förbandet.
 • Deltar i utvecklingsarbetet av rutiner och metodfrågor kopplat till underrättelsetjänsten.
 • Bistå med att lösa uppgifter inom avdelningens och stabens övriga ansvarsområden enligt avdelningschefs och stabschefs bedömande.
 • Ingår som underrättelseassistent i ett MSE.

Kvalifikationer

 • Genomförd GMU eller värnplikt med
 • Körkort lägst B
 • Skall klara FM Fysiska baskrav samt till förbandet hörande tilläggskrav.

Meriterande 

 • Goda kunskaper avseende databashantering och informationshantering
 • God kunskap i samt god förmåga att visualisera informationen.
 • Goda språkkunskaper i engelska och svenska.
 • Tjänstgjort nationellt eller internationellt i underrättelsebefattning.
 • Erfarenhet av arbete i ISUS eller SWECCIS.
 • Erfarenhet av arbete i ARC GIS.

Personliga egenskaper 
Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, du är utvecklingsinriktad samt trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är flexibel och kreativ och kan jobba självständigt inom ramen för tilldelat ansvar. Du är noggrann och har en mycket god förmåga att prestera även under pressade förhållanden. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en visstidsanställning (GSS/K) upp till maximalt 8 år, tjänstgöringen inleds med en 6 månaders provanställning.
Utbildningsståndpunkten för den enskilde avgör befattningsutbildningens omfattning.
Placeringsort: Ronneby.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av Kn Conny Jirestig Stf C S2-3, 0457-47 23 21

Fackliga representanter
Officersförbundet: Hans Lundgren 0457-47 23 61
Försvarsförbundet: Caroline Nilsson 013-28 38 15
SACO: Birgitta Fälth 013-28 39 98

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-03. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

3.Helikopterskvadron är en av Helikopterflottiljens tre helikopterskvadroner och är lokaliserad i Ronneby. Vid skvadronen bedrivs sjöoperativ helikopterverksamhet såsom ubåtsjakt och underrättelseinhämtning i marin miljö. Vid skvadronen bedrivs underrättelsetjänsten främst inom ramen för stödet till flyguppdragsplaneringsprocessen men även som bearbetning och delgivning av inhämtat underlag. Detta stöd levereras vid nationella och internationella insatser av Mission Support Element (MSE) där underrättelseassistenten ingår som en del. MSE:erna sätts i grunden samman av personal från skvadronsstaberna, men även personal från helikopterdivisioner kan ingå. Befattningen är placerad vid skvadronstabens sektion S2-3.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 mars 2017
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-03
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan