Officer inom markstrid till Marinbasen

Om tjänsten


Basskyddskompaniet är en del av Marinbasen. Basskyddskompaniet finns utgångsgrupperat i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter omfattar trupptjänst på basskyddskompaniet. Som officer vid Basskyddskompaniet är du en viktig länk i skydd och bevakning av Marinens basområden och örlogsfartyg. Uppgifterna löses i fred, kris och krig, både i Sverige och internationellt i samband med marin insats eller övning.

Över tiden sker träning, utbildning och övning mot krigsförbandets mål och krav. Som officer innebär det att du dels själv utbildas och övas i din befattning, dels att du själv planerar och genomför utbildning med egen eller andra grupper/plutoner inom ramen för basskyddsplutonen/kompaniet.

Övriga uppgifter som kompaniet löser är särskilt beordrad beredskap och andra uppdrag som t.ex.
ceremonitjänst och högvakt samt GU.

Kvalifikationer

  • Genomförd och godkänd officers- alt specialistofficersutbildning.
  • Körkort klass B.
  • Fysisk prestationsförmåga enligt FM baskrav.


Meriterande

  • Erfarenhet av markstridsförband/säkerhetsförband.

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Chef för basskyddskompaniet Magnus Persson, växel 0455-85 000. Vid allmänna frågor om anställningen, kontakta MarinB HR-Generalist Ewa Remskog eller rekryteringskoordinator Peter Konradsson växel 0455-85 000.

Övrigt
Tillträde: omgående
Tjänsten är tillsvidare.
Tillträde efter överenskommelse
Arbetsorten är Karlskrona.

Fackliga representanter
OFR/O MarinB/SSS: Mikael Danielsson 070-872 67 58
Försvarsförbundet: Jimmy Svensson 070-674 19 17
SEKO: Jan Nilsson 0708-152256
SACO: Lisbet Landin 0455-851 15

Välkommen med din intresseanmälan tillsammans med CV, personligt brev och referenser senast 2017-04-03.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 mars 2017
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen (MarinB) Karlskrona
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-03
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan