Marinbasen söker HR-chef

Om tjänsten


Marinbasen
är ett nybildat krigsförband där det finns många möjligheter till utveckling och samordning på grund av dess komplexa verksamhet och gruppering. Det finns därför också spännande utmaningar och möjligheter för att lyckas med långsiktig personalförsörjning.

Du kommer att tjänstgöra som HR Chef i insatsorganisationen, därför ställs krav på att du har förståelse för hur militär verksamhet leds och organiseras, har en god fysisk förmåga och hög stresstålighet.

Vill du vara med i den utvecklingen är detta ett jobb för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR-chef på Marinbasen erbjuder vi dig en betydande roll där du har möjlighet att påverka utvecklingen av förbandets HR-frågor. HR-chefen ger stöd till förbandsledningen samt leder HR-avdelningen. HR-avdelningen ingår som en del i staben medan du som HR-chef i vissa frågor lyder direkt under förbandschefen.

Befattningen kommer även att innebära tjänsteresor.

I uppdraget ingår att leda utvecklingen av personal- och arbetsgivarfrågor utifrån mål och uppdrag, se till att enhetschefer och övriga verksamhetschefer erhåller lokalt stöd enligt Försvarsmaktens HR-processer, att utveckla arbetsgivarvarumärket och framtida kompetensförsörjning. Du har ansvaret för att integrera HR i verksamheten utifrån verksamhetens behov. Riktlinjer för arbetet är myndighetens värdegrund, fastställda policys och riktlinjer samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten inom HR- området.

Marinbasenär ett ständigt insatt förband vilket innebär att HR-chefen även är krigsplacerad och verkar i personaltjänst i hela beredskapsskalan. Du företräder arbetsgivaren och förväntas agera i denna roll i alla situationer vilket kräver integritet och lojalitet av dig som person. Som chef måste du vara ett föredöme och en aktiv företrädare av Försvarsmaktens värdegrund.

Anställningen innebär internationell arbetsskyldighet.

Kvalifikationer
• Akademisk utbildning/annan jämförbar utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt inom Human Resource Management.
• Du har gedigen erfarenhet av kvalificerat personalarbete .
• Du har erfarenhet av chefsbefattningar med personal/verksamhetsansvar.
• Du har erfarenhet av verksamhets- och förändringsledning.
• Du ska ha en god muntlig och skriftlig framställningsförmåga i såväl svenska som engelska.
• Körkort lägst klass B
• God kunskap om Försvarsmaktens personalförsörjningssystem.

Meriterande
• Erfarenhet av arbete i statlig verksamhet, företrädesvis i Försvarsmakten.
• Erfarenhet av att ha bedrivit större förändringsarbete.

Personliga egenskaper
Du ska ha förmåga att se visionärt, ha en analytisk förmåga som kan se helheter men också dess konsekvenser på detaljnivå. Befattningen kräver att du är resultatorienterad och flexibel i arbetet med att anpassa HR-frågorna till verksamhetsmålen. Du ska ha ett lugnt och säkert uppträdande, kunna kommunicera, motivera och ta beslut. Befattningen kräver att du har goda ledaregenskaper och en mycket hög integritet. Det är viktigt att du kan företräda Försvarsmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet. Slutkandidaterna kan komma att genomföra kompletterande bedömning, ex tester och fördjupade intervjuer.

Övrigt
Tillsvidareanställning.
Sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom FM.
Tillträde enligt överenskommelse.
Löneanspråk i samband med urvalsprocessen.
Arbetsort: Karlskrona, Örlogshamnen

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Jan Hejdeman, 070-589 73 63.

Fackliga kontaktpersoner
SACO Lisbeth Landin,
OFR/S Jimmy Svensson
OFR/O Mikael Danielsson
SEKO Jan-Anders Nilsson, SEKO Försvar Ronneby
Samtliga nås via växeln på 0455-85 000.

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 mars 2017
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen (MarinB) Karlskrona
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-31
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan