MARINBASEN SÖKER FUNKTIONSFÖRETRÄDARE GEOGRAFISKA INFORMATIONSSYSTEM

Om tjänsten


Marinbasen har en bred verksamhet som bedrivs på flera olika verksamhetsorter och spänner över en mängd kompetensområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Stödjer verksamheten avseende geografisk informationstjänst inom Marinbasens ansvarsområden
Nationella och internationella insatser
Förbandsproduktion (utbildning, övning)
Miljöarbete
Fysisk planering
Planerar och deltar i utveckling, anskaffning och vidmakthållande av Marinbasens geografiska informationstjänst
Deltar i arbetsgrupper och utredningar
Bereder ärenden, utarbetar order, presenterar och implementerar resultatet i verksamheten
Delta i den marina nationella och internationella övningsverksamheten

Kvalifikationer
Relevant akademisk kompetens inom geografiska informationssystem, motsvarande praktisk erfarenhet eller yrkesofficer med erfarenhet av försvarsmaktens verksamhet och kompetens inom geografisk informationstjänst
God fysisk prestationsförmåga enligt Försvarsmaktens krav
Mycket god förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska
Mycket god kompetens inom programvaran ArcGIS
B-körkort

Meriterande
Akademisk kompetens eller arbetsliverfarenhet inom miljöområdet eller fysisk planering
Erfarenhet av arbete inom miljöområdet ur verksamhetsutövarperspektiv
Tjänstgöring i Försvarsmakten inom funktionen geografisk informationstjänst (underrättelsetjänst), fysisk planering eller miljöområdet
God kännedom om Försvarsmaktens och Totalförsvarets verksamhet
God vana och kompetens inom förekommande IT-system
God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på engelska

Personliga egenskaper
För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Försvarsmaktens värdegrund och representerar Försvarsmaktens verksamhet i din yrkesroll.
Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att ha ett stort eget ansvar för att självständigt kunna planera och driva arbetsuppgifter samtidigt som du jobbar nära dina kollegor.
Du vet hur du agerar under stress och kan prioritera ditt arbete utefter situation.
Du kan företräda myndigheten i offentliga sammanhang och kommunicera med såväl stora som små grupper med olika kunskaper inom sakområdet.
Du har god social kompetens, är serviceinriktad och flexibel gentemot såväl interna som externa intressenter. Du är noggrann, säkerhetsmedveten och har hög integritet. I rekryteringen kommer mycket stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen har arbetsort Karlskrona men innebär resor i tjänsten.
Tillträde efter överenskommelse.
Anställningen är tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Tillförordnad Chef Stödenheten Hans Sjöberg Tel.0455 855 62 eller Miljösamordnare Pia Kamm, 0455 851 51

Fackliga representanter
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel: 0455-852 70, 070-674 19 17
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tel: 0457-47 16 18, 070-815 22 56
SACO, Lisbeth Landin, tel: 0455-851 15, 073-182 80 47
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel: 0455-866 61, 070-872 67 58

Välkommen med din ansökan senast 9 april 2017. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Funktionsföreträdare GIS är placerad i befattning vid Marinbasens stödenhet och arbetsleds av förbandets miljösamordnare. Stödenheten stödjer marinbaschefen med kompetens avseende frågor som bland annat berör samordning av infrastruktur, miljö, arbetsmiljö, mark-, trafik- och sjösäkerhet samt tillhandahåller, utvecklar och administrerar garnisonens fordonstjänstutbildning, friskvård/idrottsverksamhet, viss förläggningstjänst och övnings- och skjutfält.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 mars 2017
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen (MarinB) Karlskrona
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-09
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan