Rekrythandläggare till Livgardet

Om tjänsten


För komplett annons, se http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/lediga-tjanster/

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som rekrythandläggare arbetar du med handläggning av personärenden före, under och efter militär grundutbildning. Du kommer att arbeta med frågor som rör personalkategorin rekryter, tidvis tjänstgörande soldater och pliktpersonal. I ditt dagliga arbete kommer du att samverka med andra myndigheter som t.ex. rekryteringsmyndigheten (TRM). Du kommer också att stödja chefer i ärenden som rör rekryter och deras utbildningsmiljö.

Stort fokus kommer att ligga på att arbeta ur ett behålla-perspektiv och driva processen karriärplanering under grundutbildningen som syftar till att vägleda rekryten till ett fortsatt engagemang inom Försvarsmakten.

Du ska i händelse av avskiljning från utbildning, överklagan av beslut eller omprövning av betyg kunna agera som sakkunnig i totalförsvarsfrågor som rör rekryten och dennes rättigheter och skyldigheter. Tillsammans med chefer på olika nivåer är du med och driver processer för att utveckla grundutbildningen vid förbandet till en kvalitativ och attraktiv grundutbildning. Du arbetar aktivt med driva förbandets medinflytandesystem framåt.

Kvalifikationer
Utbildning, lägst gymnasienivå
Genomförd militär utbildning, gärna i det nya utbildningssystemet (GMU/GU)
Tidigare erfarenhet av administrativt arbete 

Meriterande
Erfarenhet av personal och/eller utbildningsadministration
Erfarenhet av att arbete i digitala stödsystem
Erfarenhet av myndighetsutövning
Kunskap om lagen om totalförsvarsplikt
Erfarenhet av SAP(PRIO)/VIDAR/ATLAS
B-körkort

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet och har en förmåga att arbeta självständigt samt ta egna initiativ. Du är positiv och lösningsfokuserad med en mycket god administrativ förmåga. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya förutsättningar och arbetsuppgifter. Vidare skall du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga förtroendefulla relationer då du i ditt arbete kommer att möta människor med väldigt olika erfarenheter och bakgrund. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Kungsängen.
Anställningen är tillsvidare.
Då vi strävar efter en jämnnare könsfördelning ser vi gärna manliga sökanden till den här tjänsten.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Fredrik Frölén HR-chef, nås via växeln: 08-584 540 00.

Fackliga representanter
OFR/O Livgardet Kn Johan Hamlin
SEKO Thomas Klasson
SACO Catarina Malmrot
OFR/S Försvarsförbundet Madeleine Daleo
Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00 

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-28

HR- avdelningen tillhör regementsstaben som stödjer chefen Livgardet i dennes ledning. Arbetsgruppen består av en HR-chef, tre HR-generalister, två HR-specialister rehab/anhörigstöd, en arbetsmiljöhandläggare, två rekryteringskoordinatorer, två planeringsofficerare och två rekrythandläggare.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 mars 2017
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-28
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan