Arbetsmiljöhandläggare med HR-inriktning

Om tjänsten


Är du den vi söker?
Har du ett intresse och en vilja att driva arbetsmiljöfrågor? Har du tidigare arbetat på en HR-avdelning eller med HR-frågor? Sporras du av utmaningen att driva arbetsmiljöfrågor i en statlig myndighet med många chefer? Trivs du med att identifiera och genomföra förbättringar i en organisation i ständig utveckling? Då kan du vara den vi letar efter!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som arbetsmiljöhandläggare kommer du att vara Livgardets funktionsansvarige gällande arbetsmiljöarbetet. Din roll är att samordna och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet, synliggöra dessa frågor inom Livgardet samt stötta i vår uppföljning. Du har en viktig roll som stöd till chefer i både det systematiska arbetsmiljöarbetet och enskilda arbetsmiljöfrågor. Du kommer även att samverka med skyddsombud och företrädare för både verksamsäkerhetsfrågor och Företagshälsovården. I rollen som handläggare följer och deltar du aktivt i utvecklingen av det systematiska arbetsmiljöarbetet och sammanställer statistik samt svarar för utbildning och information. Du har en viktig roll i arbetet med Livgardets skyddskommitté.

Arbetet är utåtriktat med många kontakter mot både chefer, skyddsombud och kollegor i regionen. Befattningen ingår i Livgardets lokala HR avdelning och som medarbetare på HR avdelningen förväntas du kunna arbeta med generella HR-frågor utöver arbetsmiljöområdet.

Vidare kommer du att:
Stödja chefer, på alla nivåer, i det systematiska arbetsmiljöarbetet 
Samordna, utveckla och följa upp regementets systematiska arbetsmiljöarbete
Delta i utredningar av arbetsmiljörisker, tillbud och olyckor, föreslå åtgärder samt följa upp handlingsplaner
Planera och genomföra arbetsmiljöutbildning för anställd personal
Sammanhållande för likabehandling- och diskrimineringsfrågor

Kvalifikationer
Relevant utbildning inom arbetsmiljö/HR
Dokumenterad arbetslivserfarenhet av fysisk och psykosocialt arbetsmiljöarbete
God kunskap om aktuell lagstiftning och riktlinjer avseende arbetsmiljö
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift 

Meriterande
Erfarenhet från arbetsmiljöarbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet
Erfarenhet av SAP
Tidigare arbetslivserfarenhet av HR-arbete
Erfarenhet av företagshälsovård

Personliga egenskaper
Du har förmåga att se möjligheter och utvecklingsområden. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift och att få människor med dig samt skapa förtroendefulla relationer. Det krävs också att du har en hög integritet, är lyhörd och har en god förmåga att arbeta strukturerat. Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av HR-chef Fredrik Frölén eller Arbetsmiljöhandläggare Marie Ernfors. Nås via växeln: 08-584 540 00.

Övrigt
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning
Då vi strävar efter en jämnare könsfördelning ser vi gärna manliga sökanden
Arbetsort: Kungsängen

Fackliga representanter:
OFR/O Livgardet Kn Johan Hamlin, SEKO Thomas Klasson, SACO Catarina Malmrot; OFR/S Försvarsförbundet Madeleine Daleo samtliga nås via växeln: 08-584 540 00 

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-30

HR- avdelningen tillhör regementsstaben som stödjer chefen Livgardet i dennes ledning. HR- avdelningen har till uppgift att arbeta konsultativt gentemot Livgardets chefer samt att funktionsleda inom HR området. Arbetsgruppen består av en HR-chef, tre HR-generalister, två HR-specialister rehab/anhörigstöd, en arbetsmiljöhandläggare, två rekryteringskoordinatorer, två rekrythandläggare och två planeringsofficerare.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 mars 2017
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-30
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan