Huvudföreträdare Mark OF 1-2

Om tjänsten


Utbildningsenheten på FMTS ansvarar för teknisk utbildning och är Försvarsmaktens största utbildningsleverantör, inom denna finns Programsektionen. Sektionen ansvarar för specialistofficersutbildningen, officersprogrammet militärteknisk profil med verksamhetsförlagd utbildning, funktionsutbildning mot chefer i teknisk tjänst, GU  och GSS-utbildningar för mekaniker. Sektionen ansvarar också för internationell utbildning. Programsektionen består av femtontal kurschefer och ingår i Linjeavdelningen.

Befattningsbeskrivning
Huvudföreträdare Mark ansvarar för utveckling och utbildning av kommande generationers tekniska soldater och officerare. Genom uppdraget påverkar du utbildningarnas upplägg. Som Huvudföreträdare Mark är du främste företrädare för markarenan inom den tekniska tjänsten på sektionen. Arbetet är väldigt dynamiskt med stor frihet i lösandet av de tilldelade uppgifterna. Du är en nyckelspelare som utvecklar och samordnar utbildningar i en större kontext.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Huvudföreträdare Mark skall planera, genomföra, följa upp och utvärdera utbildningar på FMTS, för i huvudsak GU, SOU och OP inom teknisk tjänst.
Inventerar och analyserar markarenans utbildningsbehov avseende teknisk tjänst för GU, SOU och OP som finns idag och i framtiden i syfte att etablera relevanta utbildningar på FMTS.
Stötta och vara en kunskapsbank för de kurschefer som bedriver utbildningar på sektionen.
Samverkar med Försvarsmaktens övriga utbildningsorganisationer för att finna samarbetsformer inom utbildningar.

Kvalifikationer
•Teknisk specialistofficer/officer med mark mekanisk/elektro bakgrund.

Meriterande
•Erfarenhet som kurschef eller lärare.
•Erfarenhet som teknisk chef kompani motsv.
•Erfarenhet av utvecklingsarbeten inom mtrl och metodik.
•Kunskaper om FM utbildningssystem.

Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att utveckla utbildningar. Du har ett helhetstänk och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningform: Tillsvidare  
Arbetsort: Halmstad
Beräknat startdatum: Snarast eller efter överenskommelse
Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Major Lars-Åke Johansson, Chef Programsektionen, 0703744863.

Fackliga kontaktpersoner
HSOF: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn
Samtliga nås via växelnummer 035-266 20 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-10  Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 mars 2017
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-10
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan