Försvarsmaktens HR Centrum söker HR-chef

Om tjänsten


Rollen som HR-chef innebär att driva HR frågor inom förbandet och till din hjälp har du ett team med ambitiösa, kompetenta och engagerade medarbetare. Våra fokusfrågor inom HR är personal- och kompetensförsörjning, Försvarsmaktens framtidsbild och värdegrund, chefs och ledarskap, jämställdhetsintegrering och arbetsmiljö.

Vill du vara med och utveckla vårt förband med cirka 250 medarbetare då är detta ett jobb för dig! 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
HR-chefen leder HR-avdelningen som består av fyra medarbetare. HR-avdelningen ingår som en del i staben medan du som HR-chef i vissa frågor lyder direkt under förbandschefen. I befattningen ingår funktionsansvar gällande HR och Personaltjänst vilket betyder att du ansvarar för styrning, samordning och uppföljning av HR inom förbandet både vad gäller interna och externa uppdrag.

Du ingår förbandschefens ledningsgrupp vilket innebär HR relaterade frågor både på operativ och strategisk nivå utifrån mål och uppdrag. Du kommer att utveckla arbetsgivarvarumärket och framtida kompetensförsörjning. Riktlinjer för arbetet är myndighetens värdegrund, fastställda policys och riktlinjer samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten inom HR- området. Förbandet har samverkansavtal.

Kvalifikationer
• Akademisk utbildning eller annan jämförbar utbildning på samma nivå inom HR.
• Du har gedigen erfarenhet av kvalificerat HR arbete.
• Du har erfarenhet av chefsbefattningar med personal/verksamhetsansvar.
• Du har gedigen erfarenhet av verksamhets- och förändringsledning.
• Du ska ha en god muntlig och skriftlig framställningsförmåga.

Meriterande
• Lång erfarenhet av chefsbefattningar inom HR samt erfarenhet av arbete i större myndiget eller organisation.
• Erfarenhet av att ha bedrivit större förändrings och utvecklingsarbete.

Personliga egenskaper
Du har förmåga att se visionärt, ha en analytisk förmåga som kan se helheter men också dess konsekvenser på detaljnivå. Befattningen kräver att du är resultatorienterad och flexibel i arbetet med att anpassa HR-frågorna till verksamhetsmålen. Du ska ha ett lugnt och säkert uppträdande, kunna kommunicera, motivera och ta beslut. Befattningen kräver att du har goda ledaregenskaper och en mycket hög integritet. Det är viktigt att du företräder Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort: Stockholm.
Slutkandidaterna kan komma att genomföra kompletterande bedömning, t.ex. tester och fördjupade intervjuer.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Rikard Amcoff, 0708 767911.

Fackliga representanter
SACO Camilla Robertsson, 070-553 7039 SEKO
Jörgen Stehn, 035-266 35 47 OFR/S
Pia Almström 073-361 36 69 OFR/O
Maria Permatz 08-514 391 69

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

HR-chef, personal, ledarskap, kompetensförsörjning, personalförsörjning


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 mars 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-30
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan