SÄKERHETSSOLDAT / MILITÄRPOLIS, GSS/K

Om tjänsten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

LUFTSTRIDSSKOLAN (LSS) är Flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. LSS har bland annat flygvapengemensamma skolor: Flygskolan, Basbefälsskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan samt Flygbefälsskolan. Luftstridsskolan bedriver också på uppdrag av Högkvarteret utveckling av materiel, metoder och förband som är verksamma inom luftarenan. En tredje viktig uppgift är insatser och beredskap. Luftstridsskolan ansvarar för den ständiga övervakningen av Sveriges luftrum.

 Förbandet har cirka 300 yrkesofficerare och 100 civilanställda och bedriver verksamhet i Uppsala, Bålsta och Linköping.

Sökande enhet:

LUFTSTRIDSSKOLAN (LSS) i Uppsala vakansrekryterar, GSS/K, till 315. Säkerhetspluton (Flygvapnets förbandsdel i 13.Säkerhetsbataljon). En anställning kan först bli aktuell då en vakans uppstår på plutonen.

13.SÄKERHETSBATALJON är ett insatsförband som arbetar mot säkerhetshotande verksamhet nationellt och internationellt. Förbandet utbildas och övas i fredsbevarande och fredsframtvingande verksamhet och skall vara beredd att lösa internationella uppdrag i omfattning som beslutas av riksdag och regering. Vi löser, med hög beredskap, uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism. Idag tjänstgör personal tillhörande bataljonen på ett flertal platser, både nationellt och internationellt.

Detta är en öppen vakans rekrytering i perioden 2017-03-09 till 2017-05-31. Eventuella vakanser tillsätts löpande av prövad och godkänd, lämplig sökande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som säkerhetssoldat ingår du i en grupp på en säkerhetspluton. I gruppen kan du komma att arbeta som exempelvis gruppchef, signalist, hundförare, förare, kulspruteskytt, prickskytt eller sjukvårdare.

315 Säkerhetspluton ser gärna både manliga och kvinnliga sökande, samt gärna livserfarna personer. Tjänstgöring innebär att du periodvis är borta. Fysisk uthållighet är viktig, men psykisk uthållighet med gott omdöme, samarbetsförmåga och hög social kompetens är också viktiga personliga egenskaper.

Tjänstens art gör att erfarenhet och rutin är viktiga egenskaper. Därför vill vi att personalen stannar så länge som möjligt.

Arbetet innefattar kontinuerlig utbildning samt ställer krav på deltagande vid militära internationella och nationella insatser. Vi erbjuder ett arbete i mycket varierande miljöer. Under en normal vecka arbetar du till exempel med att vidareutveckla din specifika uppgift inom din befattning såväl som att vidareutveckla din grupp och din plutons uppgifter. Detta innebär bland annat fysisk träning, utbildningar, övningar och insatser.

Generella krav för anställning:

• Du är idag anställd som GSS/K eller GSS/T i Försvarsmakten.

• Godkända betyg i Matematik A, samhällskunskap A, svenska A och engelska A på gymnasienivå

• God fysik (Vid de fysiska testerna krävs ett resultat på minst 9.11 på det så kallade beeptestet vilket motsvarar 3 km löpning på 14 minuter.)

• Inga allergier mot häst, hö eller hund, (eller alternativt att du är fri från allergiska besvär vid medicinering)

• Simkunnig

• Körkort B

Specifika egenskaper

• Personlig mognad

• Analytisk

• Strukturerad

• Ansvarstagande

• Kunna arbeta i grupp samt självständigt

• Social kompetens

Meriterande kvalifikationer

• Tidigara anställning inom ett säkerhetsförband eller jägarförband

• Internationell tjänstgöring med godkända betyg

• Utbildad militärpolis

Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna

Typ av anställning: Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens nya kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär att du i vissa fall börjar anställningen med en 6 månaders provanställning med sikte på en anställning som varar i sex till åtta år med en möjlighet till förlängning på ytterligare fyra år.

Vad kan Försvarsmakten erbjuda dig?

Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från mängden och som är utmanande såväl fysiskt som psykiskt. Ser vi att du har potential finns det många möjligheter till betald utbildning inom relevant område. Försvarsmakten är en av Sveriges största arbetsgivare och du har många möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Meritvärde

Som anställd på 315.Säkerhetspluton kan du erhålla en kvalificerad utbildning och användbara kunskaper, bland annat inom säkerhetstjänst och juridik. Utbildningen bedrivs till exempel i samarbete med Linnéuniversitetet i Växjö.

Upplysningar om tjänsten med mera

Tjänsten är en visstidsanställning på 8 år med möjlighet till förlängning till maximalt 12 år Vi tillämpar vid nyanställningar 6 månaders provanställning.

Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomgå intervjuer, prov, läkarundersökning och fysiska tester (kondition och styrka) den 29/4-30/4

. Har du frågor kan du vända dig till mp-lss@mil.se via mail eller till Kn Sebastian Daumas Chef 315.Säkerhetspluton på telefon 0733-631122.

Fackliga representanter: OFR/O Peter Oskarsson, nås genom växel: 018-19 60 00.

Sista datum för ansökan 2017-04-25


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 mars 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-25
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan