Nätverkstekniker till FMTIS

Om tjänsten


FMTIS Genomförandeavdelning Enköping IT stödjer Ledningsregementet samt det egna förbandet FMTIS avseende drift och underhåll av IT-system. Vi arbetar främst i Enköping men har även ansvar för delar inom närområdet och Strängnäs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Miljön vi arbetar i är präglad av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till egen utveckling. Vi söker dig som tycker om att anta nya utmaningar och löser problem med god ansvarskänsla. Främst består uppgifterna av att genomföra avhjälpande och förebyggande underhåll samt driftsättande av nätverksutrustning. Du förväntas dokumentera pågående och avslutade arbeten. Du kan även komma att delta i framtida projekt. Arbetet genomförs främst på Enköpings garnison men det förekommer även en del tjänsteresor. Beredskapstjänstgöring i hemmet kan förekomma.

Kvalifikationer
•Eftergymnasial utbildning med inriktning mot nätverk och datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren
•Minst tre års erfarenhet av nätverksdrift och teknik i större IT-miljöer
•Goda kunskaper om switchteknik, routingteknik och brandväggar
•Goda kunskaper i TCP/IP
•Goda kunskaper i Cisco IOS
•God analytisk förmåga
•Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
•B-körkort

Meriterande
•Erfarenhet av arbete och drift i datahallar
•Kunskap om och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-infrastruktur
•Kunskap om ITIL

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har engagemang, är serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ, arbetar självständigt och tar eget ansvar. Ditt tekniska intresse är stort och du sysslar gärna med IT på fritiden. Du har god analytisk förmåga och utför uppgifter med hög kvalitet samt är beredd att vidareutbilda dig inom tjänstens kompetensområde. Du har även ett högt säkerhetsmedvetande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Tjf avdelningschef Peter Wallis, 070-598 07 74.

Fackliga representanter
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Roland Telin
SEKO Försvar Hans Monthan
SACO Försvar Saco-S-FMTIS@mil.se
Samtliga nås via växel 0505-45 10 00.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Arbetsort är Enköping
Befattningen är civil
Hos oss benämns befattningen ”Driftingenjör”

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-02. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 mars 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-02
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan