Signalskyddshandläggare till Högkvarteret

Om tjänsten

Högkvarterets Lednings- och underrättelseavdelning har under Försvarsmaktens Ledningssystemchef ansvar för Försvarsmaktens ledningssystem, utpekade krigsförband och organisationsenheter.

Försvarsmaktens ledningssystem omfattar förutom IT-tjänster, lednings-, sambands- och underrättelse- och säkerhetssystem ett antal försvarsmaktsgemensamma funktioner t ex vädertjänst, underrättelse och säkerhetstjänst, geografisk informationstjänst, telekrigföring, dator- och nätverksoperationer, Psyops, signalskyddstjänst och frekvenshantering.

Signalskyddsområdet

Omgivningen sätter allt större krav på vår verksamhet, därför söker vi nu ännu en handläggare som ska jobba med utveckling och vidmakthållande av Signalskydd och IT-säkerhetskomponenter.

Försvarsmakten har stora krav på att den egna informationen skyddas i våra lednings- och kontorsstödsystem. Därför utvecklar vi, i nära samarbete med industrin, en mängd generella IT-säkerhetskomponenter och signalskyddssystem. Många av dem används i stor omfattning även av andra myndigheter. Produktionsledningen söker nu en handläggare som kommer att få ansvar för delar av denna produktion.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat;

 • Kravinsamling och utvärderingsarbete för Totalförsvarets totala kravbild på signalskyddstjänsten
 • Kravinsamling och utvärderingsarbete för att ta fram och vidmakthålla generella IT-säkerhetskomponenter till Försvarsmaktens lednings- och kontorsstödsystem
 • I samverkan med MUST styrning av FMV arbete genom beställningar och uppföljningsmöten
 • Arbete med verksamhetsuppdrag inom ramen för förbandsproduktion

Övriga arbetsuppgifter Du kommer att ingå i PROD LEDUND TSI-sektion, delta i sektionsarbetet samt arbeta med generella stabsfrågor inom eget kompetensområde.

Önskvärd kompetens

 • Officer eller civil med god IT-säkerhetskompetens och/eller bred erfarenhet inom signalskyddstjänsten
 • Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter inom totalförsvaret
 • Tjänstgöring inom Högkvarteret, FMV eller FRA

  Personliga egenskaper

 • Helhetssyn
 • God samarbetsförmåga
 • Integritet och självständighet
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Tillträde: snarast eller efter överenskommelse

Ansök senast den 9 April 2017 med CV samt personligt brev

Förfrågningar angående befattningen kan göras till Fredrik Pettersson på telefon 08-7887500 (vx)

Fackliga kontaktpersoner:

SACO HKV Camilla Robertsson

OFR/S HKV Pia Almström

SEKO Försvar HKV Hans Monthan

OFR/O HKV Arne Nilsson

Dessa personer kan nås via Högkvarterets växel 08-788 75 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 mars 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-09
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan