Mast- och torntekniker till FMTIS

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som mast- och torntekniker kommer i huvudsak bestå av förebyggande och avhjälpande underhåll på master och torn samt på dessa monterad eller i nära anslutning placerad utrustning. Arbetet utförs på Försvarets anläggningar i södra Sverige vilket innebär att resor i tjänsten med övernattning på annan ort är vanligt förekommande. Arbetsuppgifterna innebär fysiskt arbete utomhus under större delen av året. Andra arbetsuppgifter med förebyggande och avhjälpande underhåll inom avdelningens arbetsområde förekommer. I anställningen ingår även att kunna delta på systemstödsresor utanför Sverige.

Kvalifikationer

 • För tjänsten erfordras 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot mekanik/elektronik eller motsvarande kunskaper.
 • God fysik.
 • Godkänd läkarundersökning för höjdarbete (utförs innan anställning).
 • Körkort lägst B.

Meriterande

 • Vi ser det som meriterande om du har yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
 • Genomförd militär grundutbildning.
 • Erfarenhet av elektriskt/ eltekniskt arbete.
 • Erfarenhet av arbete på hög höjd.
 • Körkort utökad B (B96) alt BE samt C.

Personliga egenskaper
Som person är du noggrann, säkerhetsmedveten och ansvarskännande. Då arbetet utförs i ett arbetslag om två personer är det av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde sker snarast efter överenskommelse.
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Hästveda.

Upplysningar om tjänsten lämnas av sektionschef Anneli Petersson 0451-38 29 60.

Fackliga företrädare
SACO-F Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/s Clarence Arnstedt 013-28 45 44
OFR/O Göran Levin 013-28 37 87
SEKO-F Jörgen Stehn 070–677 99 21

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-31. Din ansökan skall innehålla CB samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 mars 2017
 • Plats: Hästveda, Skåne län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-03-31
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan