Försvarshälsan söker Fysioterapeut/Sjukgymnast

Om tjänsten


Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan vid Haninge Garnison ingår i Region Mälardalen tillsammans med mottagningar i Enköping, Uppsala, Kungsängen och Stockholm. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för rekryter och kadetter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten.

Vid Haninge Garnison finns bland annat första Amfibieregementet och fjärde Sjöstridsflottiljen:
Amfibieregementet verkar där vatten möter land. Förbandets kustjägare och amfibiesoldater har med olika vapensystem förmågan att ta och utöva kontroll över kustområden. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt.
Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband med en verksamhet som är inriktad mot att vidmakthålla och utveckla förmågan till väpnad sjöstrid. Flottiljens ledningsstab, tio fartyg och röjdykardivision på västkusten utbildar och upprätthåller beredskap för att genomföra insatser, både nationellt och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Fysioterapeut/Sjukgymnast ska du bedöma, behandla, rehabilitera samt kunna förebygga skador i rörelse- och stödjeapparaten för rekryter/elever och anställd personal. Vidare förekommer utbildning och rådgivning i stor omfattning, vilket är en viktig del i det preventiva arbetet. Du bör vara drivande i belastningsergonomiska frågor, både inom företagshälsovård- och rehabiliteringsteam.

Kvalifikationer
•Leg. Fysioterapeut/sjukgymnast. 5 års klinisk yrkeserfarenhet
•God erfarenhet av diagnostik och behandling inom rörelse- och stödjeapparaten som leg sjukgymnast
•Erfarenhet av preventivt arbete och/eller belastningsergonomi
•B-körkort, då bilkörning ingår i tjänsten

Meriterande
•Vidareutbildning inom OMT, OMI eller McKenzie
•Utbildning inom idrottsmedicin
•Utbildning inom belastningsergonomi
•Dokumenterad erfarenhet av bedömning och behandling av idrotts- och belastningsrelaterade skador
•Yrkeserfarenhet som leg. fysioterapeut/sjukgymnast inom företagshälsovård
•Erfarenhet av utbildning och rådgivning
•Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten

Personliga egenskaper
Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete samt ha nära samarbete med Försvarshälsans övriga personal. Flexibilitet och god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

Övrigt
Arbetstid: Heltid 100 %. Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.    
Placering: Berga, men verksamhet kan delvis förläggas på annan ort. Tjänstgöring vid andra förband och på kvällar och helger förekommer vid behov.
Tillträde: Enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas, löneanspråk anges i ansökan. 

För mer information om befattningen är du välkommen att kontakta Anna-Lena Olsson, Leg sjukgymnast/ergonom, FH Berga, 070-343 04 85 eller Marcus Westin, Platschef, FH Berga, 0709-64 80 85

Fackliga representanter
SACO Björn Westerdahl
SEKO Claes Hallin
Försvarsförbundet, Johan Strömberg
OFR/O, Johan Hamlin
Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 mars 2017
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-09
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan