Militär lärare - Totalförsvarets Skyddscentrum

Om tjänsten

Totalförsvarets skyddscentrum söker en militär lärare till CBRN-skolan. Skolan har tolv stycken medarbetare som utbildar studerande från Försvarsmakten, Försvarshögskolan, civila myndigheter och universitet. Återkommande utbildningar är Officersprogrammet, Specialistofficersutbildningen, rotationer av insatsförband, yrkesbefattningskurser och kurser vid Umeå Universitet. De militära kurserna återfinns inom markstridsområdet, med inriktning mot Kemiska (C), Biologiska (B), Radiologiska samt Nukleära stridsmedel (RN) och riktar sig bland annat till instruktörer, operatörer, förbandschefer (fr o m kompanichef), specialister och stabspersonal. CBRN-skolan genomför också uppdragsutbildningar för civila myndigheter såsom Polismyndigheten och Tullverket.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Lärare och instruktör inom CBRN-området som genomför både teoretiska lektioner och praktiska övningar, både inomhus och utomhus
 • Kurschef med ansvar för planering, genomförande och efterarbete
 • Utveckla kurser genom att ta fram kursplaner och beskrivningar samt utbildningsunderlag i enlighet med övergripande mål
 • Delta vid militära och civila övningar som momentövningsledare eller i CBRN-befattning
 • Delta i studier, försök och utvecklingsprojekt

Kvalifikationer

 • Utnämnd OR-7 alternativt erfaren OR-6. Alternativt OF-1-2 (utnämning och omgalonering sker då vid tillträde)
 • Kompetens inom markstrid
 • Pedagogisk erfarenhet
 • Datakunskaper - officepaketet
 • B-körkort

Meriterande

 • Kompetens inom Högskolepedagogik motsvarande FHS HPED1
 • Kännedom om kursadministrativt system i PRIO
 • CBRN-kunskap
 • God administrativ förmåga
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift

Personliga egenskaper
Då arbetet vid CBRN-skolan innebär interaktioner med många människor ser vi att det är viktigt att du som person har god samarbetsförmåga och social kompetens. Du bör också ha en god förmåga att driva ditt arbete med fokus på resultat samtidigt som du är självständig och flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vid behov ges CBRN-utbildning efter påbörjad tjänst

Fackliga representanter
SACO: Peter Nilsson, peter.r.nilsson@mil.se, 070-340 01 88
OFR/O: Per Norell, per-ivar.norell@mil.se, 070-509 01 90

Arbetsort: Umeå
Befattningsnivå: OR 7/6
Tjänstgöringsform: Tillsvidareanställning. Provanställning kan ev. tillämpas. Befattningen avser heltid.
Tillträde: 1 juni 2017 eller enligt överenskommelse

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av överstelöjtnant Micael Ågren Berner på micael.berner@mil.se alternativt på telefon 073-049 66 87. Välkommen med din ansökan senast 17-04-18. Ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev som beskriver varför du söker denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 mars 2017
 • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
 • Förband: Totalförsvarets skyddscentrum (SkyddC) Umeå
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-18
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan