Hundskötare till Hundtjänstenheten

Om tjänsten


Försvarsmaktens hundtjänstenhet (FHTE) tillhör Livgardet och avlar samt dresserar tjänstehundar för sök- och patrulltjänst. FHTE har i uppdrag att utveckla hundtjänsten och att förse Försvarsmaktens krigsförband med hundar som motsvarar Försvarsmaktens högt ställda krav. Tillsammans med hundförare utbildas tjänstehundarna för uppdrag i krigsorganisationen, både nationellt och internationellt. Just nu söker vi en vikarie till hundskötare med placering vid FHTE och dess avelsavdelning i Sollefteå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Genomför daglig tillsyn, städning, rastning och vård av FM hundar.

• Deltar vid in- och utmönstring av FM hundar.

• Genomför socialisering med FM hundar.

• Övervakning av valpning.

• Biträder veterinär i veterinärmottagningen.

Kvalifikationer

• Naturbruksgymnasium med hundinriktning eller motsvarande utbildning.

• Dokumenterad erfarenhet av arbete med hundar.

• B-körkort.

Meriterande

• Erfarenhet av arbete på kennel.

• Genomförd värnplikt eller annan tjänstgöring inom Försvarsmakten.

• Förarbevis FM minibuss.

Personliga egenskaper
Vi förutsätter att du är en kommunikativ och omdömesgill person som har lätt för att samarbeta med andra. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om befattningen lämnas av Chef Avelsavdelningen FHTE  Mikael Elf, 0620-810 11 eller Valpstallsansvarig Joakim Leiknes, 0620-810 19.

Facklig företrädare
OFR/O-Johan Hamlin
SACO- Björn Westerdahl
SEKO-Thomas Klasson
OFR/S-Madeleine Daleo
Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

Övrigt
Tillträde snarast efter överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tjänsten omfattar ett vikariat med 100 % tjänstgöring. Tidsbegränsat tills vidare dock längst tom 2018-06-30.
Arbetstider enligt schema mellan 07.00-20.00. 210 timmar/arbetsperiod om 6 veckor. Helgtjänstgöring enligt rullande schema. Jourtjänstgöring förekommer.
Tjänsten är fysiskt ansträngande och tunga lyft förekommer, vilket innebär att du måste vara i god fysisk form.

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-31. Din ansökan skall innehålla CV, två referenter samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 mars 2017
  • Plats: Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-31
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan