SAP-specialist till Systemförvaltningsenheten

Om tjänsten


Om Du vill bidra i utvecklingen av Försvarsmakten och vill arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss!

Systemförvaltningsenheten, SFE – Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Avdelning PRIO (SAP) förvaltning består av fem sektioner och nu behöver vi medarbetare till Ekonomistyrningssektionen.

Drivs Du av nya utmaningar och vill bidra till det fortsatta uppbyggandet av Försvarsmaktens systemförvaltning är Du välkommen att söka till oss.

Arbetsuppgifter
Du kommer i huvudsak arbeta med att förvalta och vidareutveckla SAP för ekonomiprocesserna inom Försvarsmakten. Du kommer att ingå i ett team med c:a 20 medarbetare. Arbetsuppgifterna kan delas in i två delar.

  • Kravhantering och ändring/konfigurering
  • Analys/felsökning och rättning

Det ligger inom Ditt ansvarsområde att initiera kontinuerlig förbättring av processer/arbetsmetoder i systemet samt att analysera hur eventuella förändringar påverkar övriga processer. I arbetsuppgifterna ingår även att ge stöd till och genomföra olika tester och skapa dokumentation av genomförda process- och systemförändringar.

Kvalifikationer
•Akademisk examen, civilekonom, systemvetare eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
•Erfaren konsult eller kvalificerad användare inom någon av SAP-modulerna FI/CO och/eller PS.
•Kompetens att konfigurera i SAP.

Meriterande
•Erfarenheter av angränsande moduler såsom MM.
•Erfarenhet från Försvarsmakten alternativt annan statlig verksamhet.

Personliga egenskaper
Vi ser gärna att Du som person är analytisk, drivande, flexibel och kan uttrycka Dig i tal och skrift samt har en förmåga att se helheten. Då alla delarna i en SAP-lösning är tätt integrerade är det viktigt att Du har förmåga att samarbeta både inom det egna teamet samt med andra team inom och utanför Systemförvaltningsenheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Stockholm.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Inger Tammi 076-893 56 09. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Lisa Bard 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Per Hosisnky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Hans Luthander
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-23. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 mars 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-23
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan