Försvararsmakten söker lärare OR 6-7 till Ledningsstridsskolans utbildningsavdelning, programsektionen i Enköping

Om tjänsten

Beskrivning av programsektionen:

Programsektionen vid Ledningsstridsskolans utbildningsavdelning ansvarar för programbunden officersutbildning med ledningssysteminriktning till Armén och till Flygvapnet. Utbildningsprogrammen är Officersprogrammet (OP), Specialistofficersutbildningen (SOU) och Taktisk Utbildning Ledning (TAKLED). Vid sektionen arbetar för närvarande knappt ett femtontal medarbetare men kommer att utökas till drygt tjugotalet medarbetare intill 2018 mot bakgrund av att antalet studerande ökar i takt med Försvarsmaktens styrketillväxt i övrigt.

Arbetet:

Trivs du med ett omväxlande arbete med högt tempo där du fungerar som både utbildare och handledare av yngre blivande kollegor? Trivs du med att arbeta med att utveckla människor? Är du ett föredöme i den militära professionen? Vill du arbeta på en trevlig arbetsplats med skickliga kollegor? I så fall har du goda möjligheter att känna tillfredställelse med arbetet hos oss och bör definitivt överväga att söka arbetet.

Ledningsstridskolans utbildningsavdelning söker nu en noggrann, erfaren, självständig och initiativrik officer till befattning som lärare vid programsektionen. Som lärare arbetar du med främst med konkreta utbildningsuppgifter inom ramen för något av utbildningsprogrammen samt handledning av studerande då dessa genomför trupputbildning och truppföring.

Arbetet är omväxlande och tidvis i högt tempo inkl. perioder av tjänst vid andra verksamhetsställen i samband med utbildningsperioder på övnings- och skjutfält. Du kommer att arbeta tillsammans med andra i ett arbetslag och förväntas kunna planera och genomföra utbildning vid såväl SOU som OP.

Din profil och kompetens:

Vi söker dig som trivs i en utbildande roll och som brinner för officersutbildning. Som person är du en erfaren officer som har en väl avvägd balans mellan formella grunder och ett utvecklande ledarskap.

Krav:

 • Officersexamen/specialistofficersexamen

 • Några års väl vitsordad förbandstjänst på plutonsnivå motsv.

 • B/C-körkort

 • Kunskaper och färdigheter inom stridsutbildning med skarp ammunition (SUSA)

Meriterande:

 • Erfarenhet av förbandstjänst med inriktning ledning/samband

 • Erfarenhet av förbandstjänst i kompaniledning motsv.

 • Militärt förarbevis på lätt och tung personterrängbil samt tung lastbil

 • Pedagogisk utbildning utöver den som ingår i en officers- eller specialistofficersexamen, ex: handledare utbildningsmetodik, högskolepedagogik m.m.

 • Utbildad motorinstruktör

Stort vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Som medarbetare vid Ledningsstridsskolan är du också en aktiv företrädare för Försvarsmaktens värdegrund.

Nivå: OR 6-7

Anställningstyp: Tillsvidareanställning. Befattningen är en fast produktionsbefattning på heltid, med 40 timmars arbetsvecka och flextidsavtal. Anställningen innebär skyddsklassning och därmed registerkontroll m.m. Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2017-08-14 eller enl. överenskommelse.

Kontaktpersoner:

För upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen kontaktar du:

Chefen för utbildningsavdelningen, överstelöjtnant Mikael Everbrand tel 0171-15 79 00 mikael.everbrand@mil.se

Chefen för programsektionen, major Ola Modig tel 0171-15 77 41 el 076-871 71 60 ola.modig@mil.se

Fackliga kontaktpersoner:

Officersförbundet (OF): Robert Sennerfors, tel 0171-15 71 75

SACO: Rolf Lindell, tel 0171-15 80 73

OFR/S: Inge Bäcklin, tel 0171-15 73 83

SEKO: Per-Gustaf Andersson, tel 0171-15 85 48

Sista ansökningsdatum 2016-04-07


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 mars 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-07
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan