Vikarierande sektionschef till den juridiska avdelningen

Om tjänsten


Försvarsmakten söker vikarierande sektionschef till den civilrättsliga sektionen vid juridiska avdelningen  

Den juridiska avdelningen vid Högkvarterets Ledningsstab är den centrala rättsliga funktionen inom Försvarsmakten. Vid avdelningen finns idag 26 befattningar, varav 23 är juristbefattningar. Avdelningen består av tre sektioner med ansvar för olika rättsområden samt en ledningssektion. Juristerna har till uppgift att företräda och stödja myndigheten i rättsliga ärenden. Den juridiska verksamheten inom Försvarsmakten är mycket varierande och omfattar flertalet rättsområden, bl. a. förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, arbetsrätt, fastighetsrätt, skadeståndsrätt och övrig civilrätt, folkrätt samt internationell rätt.

Försvarsmakten söker nu en erfaren jurist, tillika sektionschef till den juridiska avdelningens civilrättsliga sektion. Sektionens rättsområden omfattar bl.a. allmän avtalsrätt, inköp- och upphandlingsfrågor, arbetsrätt, fastighets- och miljörätt, immaterialrätt samt skadestånds- och försäkringsjuridik. Vidare arbetar sektionen med juridiska frågor kopplade till totalförsvarsplikt samt Försvarsmaktens personalförsörjning. Sektionen består av en chef och sex försvarsjurister.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Uppdraget som sektionschef innefattar personalansvar för sektionens medarbetare. Uppdraget innefattar även löpande juridisk rådgivning, kvalificerat utredningsarbete m.m. inom sektionens verksamhetsområde. Tjänsten innebär många kontaktytor inom hela Försvarsmakten och med andra myndigheter.

Kvalifikationer
•Juris kandidatexamen/juristexamen (180 poäng / 270 högskolepoäng)
•Notariemeritering eller motsvarande erfarenhet från annat kvalificerat juridiskt arbete, t ex myndighet, advokatbyrå eller bolag
•Bred erfarenhet inom det civilrättsliga området (sektionens verksamhetsområde)
•Tidigare erfarenhet av arbete som chef eller annan ledande roll

Meriterande
•Kunskap om Försvarsmakten eller försvarssektorn
•Erfarenhet från juridiskt arbete vid statlig förvaltningsmyndighet eller överrätt
•Dokumenterat goda ledaregenskaper
•Ledar-/chefsutbildning

Personliga egenskaper
Du har goda ledaregenskaper samt intresse för och förmåga att leda och arbeta i team samt inspirera medarbetare. Din samarbetsförmåga är hög, likväl som din integritet. Du har också en väl utvecklad kommunikationsförmåga samt är utåtriktad och trygg i din roll, både som ledare och som jurist. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du har en god förmåga att självständigt prioritera och organisera ditt arbete. Vidare är du lösningsorienterad, kan se saker ur ett helhetsperspektiv och har förmåga att arbeta proaktivt och ta initiativ. Som person bör du trivas i en dynamisk miljö där tempot tidvis är högt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat till och med 2017-12-31 med möjlighet till förlängning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens högkvarter på Lidingövägen i Stockholm.

Förfrågningar angående befattningen kan göras till chefsjurist Carin Bratt eller ställföreträdande chef Anna Asp, juridiska avdelningen, på telefon 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner
Camilla Robertsson (SACO)
Hans Monthan (SEKO)
Pia Almström (Försvarsförbundet OFR/S)
Arne Nilsson (OFR/O)
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast den 2017-04-02. Ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för befattningen.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 mars 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-02
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan