Huvudlärare Ledarskap, Försvarsmaktens Tekniska Skola

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Planera genomföra och utveckla ett att av skolans huvudämnen – Militärt Ledarskap. Befattningen omfattar även aktiviteter inom ämnet militär pedagogik samt ett företrädarskap för den militära professionen.
Ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av ledarskapsutbildningen (även omfattande militär pedagogik och den militära professionen) som genomförs vid FMTS.
Utveckla befintliga kursplaner samt utforma kursbeskrivningar för ämnet Ledarskap för officersutbildningen (inom ramen för Försvarshögskolan) - samt specialistofficersutbildningen vid FMTS.
Aktivt delta i utvecklingen av ämnesrelaterade verksamheter. Samarbeta med andra ämnesföreträdare och samordna/temaitisera deras ämnesområden med ledarskapsämnet.
Utifrån kompetens, medverka i interna ledarskapsaktiviteter enligt arbetsledningsbeslut.

Kvalifikationer:
- Nivå: OF3 (alternativ kapten med 30 HP inom ledarskapsområdet)
- Du ska kunna omsätta ledarskapsteorier till praktisk kontext och ha god insikt i militära professionen.
- Du har god erfarenhet inom området militär pedagogik (trupputbildning) då mycket av aktiviteterna knyts till denna verksamhet.

Meriterande kvalifikationer:
- Du har kompetens att aktivt delta i stridsskjutningsaktiviter.
- Handledare Ledarskap och Självkännedom (LoS).
- Handledare Utveckling Grupp och Ledare (UGL).
- Handledare Utvecklande Ledarskap (UL).
- Mångårig erfarenhet av soldat- och/eller officersutbildning.
- Erfarenhet av ledning av förband på pluton- och kompani- och bataljonsnivå.

Personliga egenskaper
Du ser det som naturligt att skapa en god inlärningsmiljö för de studerande med såväl teoretiska som praktiska moment.
Du är en person som tar egna initiativ visar på engagemang och är van att arbeta självständigt och under eget ansvar.
I urvalet kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Major Bob Rosell, chef Ämnessektionen FMTS. 0766-49 24 83, bob.rosell@mil.se

Fackliga representanter nås via växeln 035-266 20 00
HSOF: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn

Övrigt:
Anställningsform: Officer (OF3) tillsvidare heltid.
Arbetsort: Halmstad. Arbetstid: Dagtid, kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.
I tjänsten kommer du att genomföra enstaka resor.
Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbeds.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2017-04-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 mars 2017
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-09
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan