Trafiksäkerhetschef till Skaraborgs flygflottilj

Om tjänsten

Är du vår nya trafiksäkerhetschef på F7? Vi vill att du vidareutvecklar trafiksäkerhetsarbetet hos oss.

Arbetsuppgifter

 • Stödja förbandschefen med vidareutveckling och uppföljning av trafiksäkerheten på F7.
 • Du ansvarar för upprättande, vidmakthållande och revidering av förbandets trafiksäkerhetsplan.
 • Du stödjer verksamhetssäkerhetsorganisationen med planering och utarbetande av rutiner inom trafiksäkerhetsfunktionen.
 • Du följer upp och informerar om ändringar i lagar, förordningar och föreskrifter som rör civil och militär trafiksäkerhet och motortjänst.
 • Du genomför uppföljning av fordonsinstruktörers kompetens.
 • Du stöttar vid utbildning och prov i trafiksäkerhet samt genomför riskutbildning och förarprov.

Kvalifikationer

 • Utbildad trafikinspektör
 • God förmåga att uttrycka Dig i tal och skrift
 • Körkort B BE C CE
 • Erfarenhet av trafiksäkerhetsarbete

Meriterande

 • Erfarenhet som trafiksäkerhetschef
 • Militär trafikinspektör

Personliga egenskaper
Det är viktigt att du är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt, har förmåga att planera och genomföra uppdrag, och har en god förmåga att skapa nya kontakter. Vi ser gärna att du har ett stort engagemang och intresse för trafiksäkerhetsfrågor.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Övrigt
Civil befattning, heltidsanställning
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Tillträde snarast efter överenskommelse
Arbetsort: Såtenäs
Arbetet innebär att du kan komma att genomföra resor

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för logistiksektionen Håkan Johansson, 0705-57 89 23 och Jan-Ola Malmgren, 0708-87 37 49.

Fackliga representanter
OFR/S F7, Per Gunnarsson, tfn 0510 – 47 77 08
OFR/O F7, Håkan Sköld, tfn 0510 – 47 77 52
SACO F7, Ulf Svensson, tfn 0510 – 47 74 63
SEKO F7, Magnus Krantz, tfn 0510 – 47 76 96

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-21.Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som trafiksäkerhetschef är du placerad vid flottiljstabens logistiksektion. Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 65 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter. Logistiksektionen består av 13 personer, såväl kvinnor som män, civil som militär. Sektionens arbetsområde omfattar bl. a. logistik, transportledning, infrastruktur och miljö. Vi arbetar målinriktat och följer de riktlinjer som försvarsmakten och flottiljen ställer.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 mars 2017
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-21
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan