Transportledare till Skaraborgs flygflottilj

Om tjänsten

Är du intresserad av att planera och samordna transportledningsfrågor inom F7? Då har vi en plats för dig.

Arbetsuppgifter

Din huvuduppgift som transportledare är att stödja förbandschefen så att transporter genomförs resurseffektivt och på ett säkert sätt. Du sammanhåller förbandets behov av transporter inför övningar och insatser. Samverkan sker med myndigheter, civila och militära aktörer inom området. Transportledaren genomför transportledning på taktisk nivå och ansvarar för F7 deltagande i centrala och lokala transportberedningar inför övningar och insatser. Vid övningar och insatser kan transportledaren i anspråktas som logistikföreträdare. Du stödjer och utbildar transportchefer inom förbandet och är förbandets funktionsföreträdare för transporter av farligt gods och handlägger avsteg m.m. Du ansvarar för att förbandet har erforderliga kompetenser inom områdena ADR, DGR och HFFG.

Kvalifikationer

 • Officer
 • Utbildning samt flerårig erfarenhet inom logistik eller transporttjänst
 • God förmåga att kunna utrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska
 • Körkort B 

Meriterande

 • Erfarenhet av tjänstgöring i befattning som transportledare eller motsvarande
 • Körkort C
 • Utbildning i ICAO-TI, IATA-DGR, HFFG och ADR samt kännedom om RID och IMDG

Personliga egenskaper
Det är viktigt att du är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt, har förmåga att planera och genomföra uppdrag, och lätt för att skapa nya kontakter. Vi vill att du har en god pedagogisk förmåga, är social och flexibel.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Övrigt
Militär befattning, OR6
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Tillträde snarast efter överenskommelse
Arbetsort: Såtenäs
Arbetet innebär att du kan komma att genomföra resor.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för Logistiksektionen Håkan Johansson, 0705-57 89 23 och Jan-Ola Malmgren, 0708-87 37 49.

Fackliga representanter
OFR/S F7, Per Gunnarsson, tfn 0510 – 47 77 08
OFR/O F7, Håkan Sköld, tfn 0510 – 47 77 52
SACO F7, Ulf Svensson, tfn 0510 – 47 74 63
SEKO F7, Magnus Krantz, tfn 0510 – 47 76 96

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-21. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som transportledare är du placerad vid flottiljstabens logistiksektion (FljS/A4). Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 65 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter. Logistiksektionen består av 13 personer, såväl kvinnor som män, civil som militär. Sektionens arbetsområde omfattar bl. a. logistik, transportledning, infrastruktur och miljö. Vi arbetar målinriktat och följer de riktlinjer som försvarsmakten och flottiljen ställer.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 mars 2017
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-21
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan