Sektionschef FMTIS SFE

Om tjänsten


Vi söker nu en Sektionschef som vill arbeta med förvaltning av Försvarsmaktens IT- och informationssäkerhet och infrastruktur inom områdena HR, Ekonomi, Logistik.

Systemförvaltningsenheten (SFE) håller samman och förvaltar aktivt Försvarsmaktens IT-system inom områdena HR, ekonomi, ledning och styrning, logistik, stabstödsystem och integrationer samt central förvaltning av masterdata. SFE:s huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten, detta görs genom att vidmakthålla, vidareutveckla och nyutveckla IT-system. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system. Verksamheten är i en expansiv fas både vad avser produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant ochdynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Systemförvaltningsenheten, SFE – Har sin verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden.

Sektion IT och Säkerhet söker nu dig som vill jobba som Sektionschef

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Befattningen som sektionschef innebär att du har personalansvar för de anställda inom sektionen.  Att leda och styra SFE IT och SÄK sektionen innebär att du kommer att få ansvar för de säkerhetskrav som ställs på de förvaltade IT-systemen. 

Kvalifikationer
•Du ska vara en trygg och erfaren ledare med situationsanpassat ledarskap
•Du ska ha lätt för att samverka och även medla
•Du bör vara en god lyssnare och vara lyhörd
•Du bör ha en förmåga att se helheten och tänka hållbarhet
•Du har relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet

Meriterande
•Teknisk kompetens
•Projektledarerfarenheter
•Erfarenhet av att ha arbetat med systemförvaltning, gärna PM3
•CISSP, CSSLP, CISM eller likvärdig certifiering
•ITIL-foundation certifiering

Personliga egenskaper
Du ska ha en god förmåga att kommunicera, lyssna, leda och engagera. Du har hög social kompetens för att kunna knyta kontakter, medla och skapa goda relationer både internt som externt. Dessutom är det viktigt att du tar/känner ansvar och har förmåga att se helhetsbilden men även för viktiga detaljer för att på ett effektivt sätt stödja din grupp med att förvalta samt vidmakthålla en god lösning gällande säkerheten i de IT-system vi förvaltar. Du vara öppen och prestigelös och ha ett coachande utvecklande ledarskap och kunna leda ständiga förbättringar. Tålamod är en dygd och en god portion humor är en klar fördel eller nästan ett måste. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder ett utvecklande och intressant arbete med kunniga och roliga medarbetare. Vi erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling, både inom Försvarsmakten och externt. Fysisk träning ingår under arbetstid.

Övrigt
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Säkerhetsprövning kommer att genomföras i samband med provanställning. Svenskt medborgarskap krävs.
Arbetsort: Stockholm.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta
Tf Sektionschef IT och Säkerhet, Marita Bergendahl 070-995 00 58 eller Avdelningschef Ann-Eva Karlström 0708-52 25 51.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Lisa Bard, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Hans Luthander, SEKO Hans Monthan. Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-31.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 mars 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-03-31
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan