UNIX-specialist till Systemenheten

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som systemingenjör inom Infrastrukturavdelningen innebär att ansvara för och delta i arbetet med teknisk förvaltning av delar i Försvarsmaktens IT-infrastruktur. I arbetet ingår design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys, förvaltning av ingående komponenter, handläggande av frågor inom området, tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Arbetet innebär även att samverka med förband och leverantörer samt att medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt. Den aktuella befattningen har huvudinriktningen mot IBM POWER Systems och AIX.

Kvalifikationer
•Erfarenhet av förvaltning och tekniska lösningar i större sammanhang samt en IT-relaterad utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga
•Erfarenhet av förvaltning och tekniska lösningar i större miljöer
•Goda kunskaper om AIX
•Goda kunskaper om IBM POWER Systems
•Kunskaper om lagringslösningar (SAN)
•Kunskaper om LAN och WAN 
•Kunskaper om IBM Spectrum Protect
•Kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
•B körkort

Meriterande
•Kunskap om och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-infrastruktur
•Dokumenterad erfarenhet av förvaltning
•Vana att arbeta processorienterat (ITIL)

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har engagemang, är serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningsnivå: Civil Oberoende.
Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Placering Enköping.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Patrik Thorsell 070-5468437 eller Håkan Videll 072-1888058. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen
OFR/S Lena Boman
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-17. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 mars 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-17
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan