Handläggare mobilisering och beredskap

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som handläggare mobilisering och beredskap vid planeringsavdelningen (A5) sammanhåller du arbetet med att ta fram och utveckla planerna avseende beredskapsförändringar (ÖB aktivering eller mobilisering) för krigsförbandet Helikopterflottiljen. Du stödjer Chefen Helikopterflottiljens direkt underställda chefer (DUC, grupperade i Linköping, Ronneby och Luleå) och två hemvärnsbataljoner i Östergötland med framdrivningen av deras planering och förberedelser för eventuella förändringar i beredskapen. Jobbet innebär också att du genomför ett sammanhållande arbete med dom militära förband och civila aktörer som finns i eller levererar till Linköping Garnison för att ta fram en garnisonsgemensam plan för beredskapsförändringar.

Som stabsofficer i flottiljstaben deltar du även i beredning av andra uppgifter.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer (OR/OF)
 • Körkort B

 Meriterande

 • Erfarenhet av stabsarbete på flottilj-, bataljons- eller skvadrons-nivå
 • Kännedom om FM beredskapskoncept och FM logistikkoncept
 • Kännedom om flygvapnets och hemvärnets organisation
 • Kunskap om lagar, förordningar och föreskrifter som kan bli aktuella i händelse av beredskapsförändringar

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarsfull och noggrann med förmåga att arbeta självständigt. Du har samtidigt lätt att samarbeta med och har en god förmåga att leda andra arbetsgrupper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en OR-8 befattning.
Tjänsten innebär en tillsvidareanställning vid Helikopterflottiljen med arbetsort Linköping.
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Chef A5, Major Mats Ahlgren tel 070-349 03 13.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O Mats Häggström
OFR/S Caroline Nilsson
SACO-S Birgitta Fälth
Samtliga nås via växel, tel 013-28 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-10 . Din ansökan skall innehålla CV med referenser och ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval sker löpande och vi kan komma att kalla lämpliga kandidater till intervju innan ansökningstiden löpt ut.

A5 är en av avdelningarna vid Helikopterflottiljens stab i Linköping. Den består av ca 20 personer. Avdelningens huvudsakliga arbetsområden är planering för framdrivning av krigsförbandet Helikopterflottiljen.Avdelningen tar fram beslutsunderlag till C Helikopterflottiljen och genomför planering 1-3 år framåt.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 mars 2017
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-10
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan