Stabsofficer till taktikavdelningen FMLOG stab

Om tjänsten

FMLOG är ett förband som levererar tjänster, förnödenheter och andra tillgångar till Försvarsmakten. FMLOG är ett krigsförband och ska därmed klara sina uppgifter i såväl fred, kris och krig. Verksamheten finns på ett 30-tal orter främst i Sverige men även utomlands. Just nu pågår utvecklingen av logistikledning. Vi behöver vara fler som deltar i detta utvecklingsarbete. Tjänsten är placerad vid FMLOG Stab med kontor på Gärdet i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Som stabsofficer vid taktikavdelningen kommer du att delta i arbete med FM LOG försvarsplanering, både som FM LOG representant mot Insatsstabens (J4) försvarsplanering och i rollen som ledare eller biträdande ledare i FM LOG olika försvarsplaneringsuppgifter. Det innebär att du planerar, genomför och samordnar den arbetsprocess som leder till att C FMLOG operationsplan tas fram för en specifik händelseutveckling.

Kvalifikationer

 • Grundläggande kunskap om operativ planering på taktisk ledningsnivå
 • Erfarenhet av stabsarbete från lägst bataljonsnivå
 • Befattningen är öppen för officer nivå OF 3
 • Körkort klass B
 • Svenska och engelska flytande i tal och skrift 

Meriterande kvalifikationer 

 • Erfarenhet av operativ planering på taktisk eller operativ stabsnivå
 • Kunskså och erfarenhet av logistik

Personliga egenskaper 

I den här rollen kommer du att få möjligheter att leda projekt och arbetsgrupper under eget ansvar vilket kräver att du är en god ledare, har god pedagogisk förmåga och en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du ska vara öppen för olika synsätt och kunna hantera olikheter, din ledarskapsstil ska grunda sig på en vilja att ta ansvar och driva arbetet framåt. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper, lämplighet och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Anställningen

Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Befattningen är placerad på FMLOG i Stockholm. Urval sker efterhand och tillträde sker snarast enligt överenskommelse.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för taktikavdelningen, överstelöjtnant Toni Holmberg, 070-8702279. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Julia Wahlgren, 072-1888040.

Fackliga representanter

OFR/O FMLOG Lars Olsson
OFR/S Annelie Fagerberg
SEKO Hans Monthan
SACO Camilla Robertsson

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Du är välkommen med din ansökan senast 2017-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 mars 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan