Kryptolog till avdelningen för krypto och IT-säkerhet vid Must

Om tjänsten

Brinner du för kryptologi? Vill du vara med och skydda det svenska rikets säkerhet? Då ska du arbeta hos oss vid den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. Vi ansvarar bland annat för att kravställa, granska och godkänna kryptosystem och IT-säkerhetprodukter med mycket höga krav på kvalitet och säkerhet. Alla kryptosystem som är avsedda att skydda det svenska rikets säkerhet måste först godkännas av oss.

Arbetsuppgifterna
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå i att tillsammans med andra experter kravställa, ta fram, granska, testa och utvärdera styrkan i kryptologiska algoritmer, protokoll och system. Härutöver kommer du utveckla vår policy och våra standarder. Hos oss får du vara med i hela kedjan från kravställning, utveckling och driftsättning till förvaltning och avveckling. Vi lägger stor vikt vid att utbilda vår personal och vid att bedriva en kontinuerlig omvärldsbevakning. Must är en kunskapsorganisation. Vi samarbetar aktivt med andra myndigheter, universitet och högskolor i Sverige och utomlands. Vi finansierar, riktar in och bedriver forskning.

Personliga egenskaper
Du är strukturerad och besitter en väl utvecklad problemlösningsförmåga. Du är observant och förmår se problemställningar från olika infallsvinklar. Du är van vid att föra strukturerade resonemang och vid att leda påståenden i bevis. När du angriper uppgifter är du ihärdig och noggrann. Du är samarbetsorienterad och förmedlar mycket gärna dina kunskaper till andra.

Kvalifikationer
Du brinner för kryptologi och har flera års relevant arbetslivserfarenhet. Du är intresserad såväl av teoretisk kryptologi som av det praktiska hantverket. I grunden har du en civilingenjörs- eller masterexamen inom datateknik, matematik, teknisk fysik, eller motsvarande. Du är van att läsa vetenskaplig litteratur och teknisk dokumentation. Du har mycket god förmåga att göra muntliga och skriftliga framställningar på svenska och engelska.

Meriterande
Utöver grundutbildningen är en forskarutbildning inom ett för tjänsten relevant ämne starkt meriterande. Goda programmeringskunskaper och tidigare erfarenhet av mjukvaru- eller hårdvaruutveckling, särskilt med avseende på säkerhetskritiska system, är meriterande.

Vårt erbjudande
Vi låter dig utvecklas som kryptolog. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård, samt möjlighet att anpassa arbetet utifrån din rådande familjesituation.

Kontaktinformation
Upplysningar om tjänsten ges av sektionschef Anna-Lena Welling, 08-788 78 39 och huvudansvarig kryptolog Martin Ekerå, 08-788 79 08. Fackliga representanter: Anders Markow (SACO/Försvar), Katarina Kruse (OFR/S) och Lars Söderström (OFR/O). Samtliga nås via 08-788 75 00.

Övrigt
Senaste ansökningsdag är 30/4. Ansök gärna tidigare. Intervjuerna kan ske löpande. Ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Sökord: kryptologi, kryptolog, krypto, datalogi, matematik, IT-säkerhetMilitära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 mars 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan