Blivande IT-säkerhetsexpert till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Om tjänsten

Är du i början av din karriär och har det driv som krävs för att bli en av de bästa i Sverige på säker mjukvaruutveckling? Har du flerårig erfarenhet av att arbeta med säkra mjukvaror? Vill du vara med och skydda det svenska rikets säkerhet? På avdelningen för krypto och IT-säkerhet inom Must gör du skillnad genom hela systemlivscykeln genom att tillse att Försvarsmaktens kryptosystem och IT-säkerhetsprodukter uppfyller våra högt ställda säkerhetskrav.

Arbetsuppgifterna
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att utvärdera olika produkters säkerhetsarkitekturer, identifiera sårbarheter, genomföra säkerhetstester och förbättra de säkerhetskrav vi ställer på produkterna. Allt eftersom du utvecklas får du större eget ansvar. På vägen till din expertroll uppmuntrar vi kompetensutveckling inom olika områden.

Personliga egenskaper
Du brinner för högkvalitativ systemutveckling och har ett eget driv efter att lära dig mer. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra, även till personer som inte är experter inom ditt område. En förutsättning för goda resultat är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann och förstår behovet av kvalitet.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet efter dina studier. Du har en civilingenjörs- eller masterexamen inom datavetenskap eller datateknik, alternativt motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt. Du har teoretisk kunskap inom mjukvaruarkitektur och design samt programvaruteknik (software engineering). Du har kunskaper om både hög- och lågnivåprogrammering,  gärna  i C och med Linux som utvecklingsplattform. Du är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av inbyggda system, liksom kunskaper inom IT-säkerhet eller kryptologi. Det är även meriterande om du har kunskaper och färdigheter inom andra paradigmer än imperativ och objektorienterad programmering.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård, samt möjlighet att anpassa arbetet utifrån rådande familjesituation. 

Kontaktinformation
Upplysningar om tjänsten ges av Anna-Lena Welling, 08-788 78 39. Fackliga representanter: Anders Markow (SACO/Försvar), Katarina Kruse (OFR/S) och Lars Söderström (OFR/O). Samtliga nås via 08-788 75 00.

Övrigt
Senaste ansökningsdag är 30/4. Ansök gärna tidigare. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Sökord: cyber, C-programmering, krypto, kryptologi, mjukvara, design, programvaruteknik, , datateknik, datavetenskap, mjukvaruarkitektur, SDLC, inbyggda system, Software Engineering, software development, secure software, IT security, cryptography, embedded systems, C programming.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 mars 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan